Main menu

header

750 7 3de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

Condiment și medicament deopotrivă, rozmarinul poate face adevărate minuni pentru organism. Iată câteva dintre bolile pe care această plantă le vindecă.

Tinctura înlătură astenia

Din cele mai vechi timpuri, bătrânii condimentau preparatele culinare cu rozmarin pentru a înlătura anemia, dar și pentru o mai bună asimilare a fierului. Dar rozmarinul este extraordinar și pentru persoanele care suferă de instabilitate emoțională. În acest sens, consumați o linguriță cu pulbere de rozmarin zilnic. Atenție! Înainte de a fi înghițit, preparatul se păstrează sub limbă un sfert de oră. De asemenea, dacă vreți să vă calmați cât mai repede, inhalați ulei volatil de rozmarin. Și tot rozmarinul reușește să stabilizeze tensiunea. În acest sens, se recomandă administrarea a trei lingurițe cu pulbere de plantă pe zi, consumată pe stomacul gol, înainte de mesele principale, dimineața, la prânz și seara. Tratamentul durează două săptămâni. Dacă suferiți de astenie sau aveți o stare permanentă de slăbiciune, administrați tinctură de rozmarin. Modul de obținere este următorul: 10-15 linguri cu plantă se amestecă cu un pahar cu alcool rafinat și un pahar cu apă. Se lasă la macerat timp de zece zile, se strecoară, iar preparatul se depozitează în sticluțe închise la culoare. Se consumă o linguriţă de trei ori pe zi, pe stomacul gol.

Întărește memoria

750 7 4Dacă aveți probleme cu memoria, consumați dimineața și seara o linguriță cu tinctură de rozmarin, diluată într-un pahar cu apă. Cura durează patru luni și se recomandă să fie făcută primăvara și toamna. Rozmarinul este excepţional contra paraliziei faciale. În acest sens, pacientul trebuie să pună comprese cu apă călduţă în care au fost diluate patru-cinci linguri cu tinctură de rozmarin. Eficiența crește dacă se vor adăuga și zece picături cu ulei de cedru. Doamnele care au probleme cu ridurile pot pune cataplasme cu rozmarin. Două linguri cu plantă se amestecă cu apă călduță, iar preparatul obținut se pune într-un tifon, care se așază pe față. Chipul dumneavoastră va căpăta vigoare şi strălucire şi va deveni invulnerabil la capriciile vremii.

Vinul crește libidoul

Pentru creșterea libidoului, folosiți cu toată încrederea un produs extrem de apreciat de greci: vinul de rozmarin. Modul de preparare este următorul: luați câteva crenguțe de rozmarin cât mai proaspete și îndepărtați frunzele ofilite și uscate. Frunzele proaspete se pun într-un borcan de sticlă, iar deasupra turnați 0,7 l vin alb, până ce borcanul se va umple până la gură. Închideți bine și lăsați în soare, agitând din când în când. După două săptămâni, vinul se strecoară și se pune într-o sticlă curată, apoi se depozitează la frigider. Se administrează două-trei pahare pe zi.

Utilă în caz de balonări

Dacă suferiți de boli ale stomacului, se recomandă să administrați un vârf de linguriță cu pulbere cu puțină miere, înainte de masă. Vă este utilă și infuzia de rozmarin, din care se administrează trei căni pe zi, îndulcite cu miere. Modul de preparare este următorul: două linguri cu frunze de rozmarin uscate şi mărunţite se opăresc cu 300 ml apă clocotită şi se lasă la infuzat, timp de 30 de minute. Se filtrează și se îndulcește cu miere. Persoanele care suferă de balonări, flatulență, diaree sau colon iritabil găsesc în rozmarin un bun prieten. În acest sens, se ia un vârf de linguriţă cu pulbere cu puţină miere sau suc de fructe, înainte de masă, sau se administrează 30 de picături de tinctură de trei ori pe zi, adăugate într-o cană cu ceai de gălbenele.