Main menu

header

736 8 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Antibiotic natural care a salvat nenumărate vieți, uleiul volatil de oregano sălbatic a devenit, în ultima perioadă, o adevărată revelație nu doar în lumea fitoterapeuților, dar și în cea a medicilor. Iată care sunt secretele uleiului volatil de oregano sălbatic.

Eficient în nefrite

Potrivit oamenilor de știință care au efectuat multe cercetări, uleiul volatil de oregano sălbatic este o adevărată minune pentru persoanele care suferă de bacteria Escherichia coli, vinovată de aproximativ 70% dintre cazurile de cistită, fiind eficient și pentru tratarea cistitelor, nefritelor sau pielo-nefritelor infecţioase, dar și a recidivelor acestora. Fitoterapeuții recomandă pentru efect maxim ca acest tip de ulei să fie combinat cu ulei volatil integral de ienupăr şi de tămâie, iar în acest fel este acoperit întregul spectru de acţiune antibiotică. Atenție! Când începeți tratamentul cu ulei volatil de oregano sălbatic nu opriți antibioticele, ci le luați împreună, întrucât stimulează acțiunea terapeutică a acestora. Cura cu ulei volatil de oregano sălbatic constă în administrarea timp de zece zile, perioadă în care se iau două picături, de trei-patru ori pe zi. Uleiul se pune în 200 ml apă plată, apoi se mai consumă încă un pahar cu apă. În cazul în care suferiți de infecții urinare în fază acută, faceți băi de şezut cu apă cât de fierbinte puteți suporta, în care adăugați trei-cinci picături de ulei volatil de oregano sălbatic. Băile au rolul de a vă scăpa de senzația neplăcută de usturime, dar și de permanenta senzație de urinare, facilitând, totodată, și eliminarea normală a urinei.

Distruge infecţiile rezistente la antibiotice

În ultimii ani, medicii au ajuns să ridice neputincioși din umeri în fața nenumăratelor bacterii care apar peste noapte și ucid fără milă. Este vorba despre microbii care au devenit atât de rezistenți, încât sunt cazuri când nu cedează nici în fața celor mai puternice antibiotice. Ce e de făcut în acest caz? Fitoterapeuții spun că salvarea o constituie uleiul volatil de oregano sălbatic, care reușește să distrugă un spectru uriaș de bacterii care afectează atât plămânii și căile respiratorii, cât și căile urinare și sistemul digestiv. Pe de altă parte, acest tip de ulei corectează efectele negative ale antibioticelor asupra imunității. În acest sens, le puteți veni de hac infecțiilor rezistente la antibiotice, administrând intern două-trei picături de ulei volatil de oregano sălbatic pe zi, în cure de 21 de zile. Uleiul de oregano sălbatic se ia în combinație cu puțin ulei de măsline, pe stomacul gol, apoi se mănâncă puțină pâine. Tratamentul este util și contra infecţiilor cu E.coli, Clostridium difficile sau cu bacilul tuberculozei. În cazul în care aveți probleme cu abcese, inflamații sau acnee, faceți un amestec dintr-o parte ulei de oregano sălbatic şi zece părţi ulei de migdale, sâmburi de struguri sau argan, apoi aplicați pe piele.

Folosit împotriva tuberculozei pulmonare

Tot uleiul de oregano sălbatic este excepţional pentru vindecarea bronșitei și a pneumoniei, mai ales dacă este potențat și de alte plante. Specialiștii recomandă să țineți o cură de 12 zile cu un amestec obținut din trei părți ulei de oregano sălbatic, o parte eucalipt și o parte cuișoare, din care veți consuma trei-patru picături, dimineața, la prânz și seara, în combinație cu puțină miere. În timp ce uleiul de oregano sălbatic distruge bacteriile care lovesc în aparatul respirator, cuişoarele au un efect antiviral foarte puternic, iar eucaliptul are rolul de a fluidifica secreţiile bronşice, calmând, totodată, accesele de tuse, dar și inflamațiile care apar pe căile respiratorii. Amestecul se folosește cu succes, alături de antibiotice, și împotriva tuberculozei pulmonare. În acest caz cura durează 12 zile. După cinci zile de pauză, se poate administra din nou până la vindecarea completă.

Stopează evoluția răcelii și a gripei

Când vă confruntați cu simptomele răcelii sau ale gripei, nu mai stați pe gânduri și apelați urgent la ajutorul prețios al uleiului volatil de oregano sălbatic. Zilnic, se recomandă trei lingurițe cu miere, în care ați pus trei-patru picături de ulei de oregano sălbatic, până la vindecare. Pentru efect maxim, se va face și tratament extern, respectiv inhalații cu ulei de oregano sălbatic. Într-o cană cu apă clocotită, puneți două-trei picături de ulei de oregano sălbatic, apoi acoperiți cana, dar și capul bolnavului cu un prosop. Ușor, bolnavul va apropia nările de cană și va inhala vaporii. Va observa că în scurt timp, aproape instantaneu chiar, nasul va fi desfundat, iar durerea de cap se va ameliora. Atenție! Timp de patru ore după inhalație, pacientul trebuie să stea la căldură, cât mai departe de curent.

Rezultate excelente în vindecarea micozelor

O problemă tot mai des întâlnită în ultima perioadă sunt micozele, afecțiune care apare atât ca urmare a scăderii imunității organismului, cât și al abuzului de antibiotice sau al diferitelor produse de igienă. O frecvență mare o are piciorul de atlet, adică acea infecție care apare între degetele de la picioare. În acest sens, amestecați cinci lingurițe cu ulei de floarea-soarelui cu o linguriță cu ulei volatil de oregano sălbatic. Curățați zona foarte bine, apoi ungeți cu acest amestec de uleiuri de două ori pe zi, până la dispariție. Tratamentul se prelungește câteva zile după vindecare. De asemenea, pacientul nu trebuie să mai poarte decât șosete și încălțăminte care să fie foarte bine dezinfectată pentru a evita apariția recidivei. Dacă vă confruntați cu micoze la pielea capului, combinați o linguriță cu ulei volatil de oregano sălbatic cu zece linguri cu ulei de argan sau de migdale. Cu această soluţie se masează scalpul o dată la două zile, timp de o săptămână. Pentru a trata ciuperca la unghie, amestecați o linguriţă cu ulei de oregano sălbatic cu o linguriţă cu ulei volatil integral de arbore de ceai şi două linguri cu ulei de floarea-soarelui. Curățați foarte bine unghia și aplicați de două ori pe zi, dimineața şi seara, picurând direct pe locul cu probleme.

ATENŢIE! Remediul nu se ia niciodată nediluat, deoarece provoacă disconfort abdominal, dureri în epigastru, leziuni ale mucoasei bucale sau gastrice.

Tratamentul cu ulei volatil de oregano sălbatic este contraindicat persoanelor alergice și celor care se confruntă cu gastrită acută, cu ulcer gastric ori duodenal

Cel mai bun remediu pentru a scăpa de paraziţii intestinali

Indiferent că aveți viermi intestinali sau vă confruntați cu Giardia lambia, uleiul volatil de oregano sălbatic vă scapă de această mare problemă. Se recomandă o cură de 12 zile, timp în care veți consuma o bucățică de pâine neagră sau cu târâțe, pe care veți pune o singură picătură de ulei de oregano. Înghițiți fără să mestecați. Se recomandă șase doze pe zi la adulţi, patru doze la copiii de 9-14 ani şi trei doze la cei de 5-9 ani.