Main menu

header

725 8 2de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

În Orient, fructul yangmei este binecunoscut pentru proprietățile sale și, ca atare, consumat pe scară largă. Dulce și parfumat, stă la loc de cinste în alimentația japonezilor și a chinezilor, popoare renumite pentru longevitate și starea bună de sănătate la vârste înaintate.

Anihilează efectele radicalilor liberi

Cunoscut de mii de ani în Asia, parfumat și asemănător, ca textură, cu fructele de pădure, yangmei este unic și aduce organismului un mare număr de avantaje. Unul dintre cele mai importante este anihilarea efectelor radicalilor liberi. Potrivit fruitsinfo.com, acest fruct este mai eficient de 50 de ori decât vitaminele E și C împotriva acestui tip de daune. De asemenea, consumul de yangmei este creditat cu capacitatea de a reduce presiunea arterială și de a proteja sănătatea inimii prin scăderea nivelului colesterolului „rău”.

Protejează împotriva cataractei

Prin tradiție, yangmei este considerat a fi un fruct care protejează vederea, reducând riscul instalării cataractei, afecțiune de care suferă milioane de oameni. Acest efect se datorează compușilor pe care îi conține fructul și care pot întări membranele celulare la nivelul întregului organism. De asemenea, yangmei conține folați, ceea ce recomandă fructul pentru prevenirea defectelor de naștere, care apar tot mai des la nou-născuți. Doar un fruct conține 10% din necesarul zilnic de folați al unei femei însărcinate.

Contribuie la digerarea mai rapidă a alimentelor din stomac

Potrivit rezultatelor unui studiu, publicate în revista „Toxicology and Applied Pharmacology”, yangmei are potențiala capacitate de a preveni apariția cancerului, în special a celui de piele, întrucât conține substanțe prețioase pentru organism, cum sunt cele care dau culoarea fructului. Totodată, consumul de yangmei este studiat din perspectiva efectelor sale antiinflamatorii, care introduc acest fruct pe lista celor cu potențial de combatere a artritei. În același timp, yangmei stimulează secreția de salivă și contribuie la digerarea mai rapidă a alimentelor din stomac.

Sfat! Yangmei este o alegere excelentă pentru cei care vor să slăbească, întrucât un fruct conține doar șase calorii.