Main menu

header

718 8 1de Călin Popa şi Eduard Popa

Zonele mlăștinoase din Borneo au devenit „punctul zero” al producției globale a uneia dintre cele mai inedite plante, kratom, care promite să rezolve dependența de opioide din SUA.

Combate insomnia

De la anxietate la insomnie, kratom este noul panaceu verde al unui mare număr de persoane care se confruntă cu bolile secolului al XXI-lea. Potrivit American Kratom Association, peste 5 milioane de americani folosesc această plantă. Și nu întâmplător. Literatura de specialitate plasează în dreptul plantei care se găsește sub formă de capsule capacitatea de a crește energia organismului sau, în doză diferită, de a acționa ca sedativ. La recomandarea specialistului, poate fi folosită și de cei care suferă de somnolență sau de insomnie.

Reduce fobiile şi panica

O doză medie de kratom, 3-6 grame, poate acționa ca un analgezic de efect împotriva unor tipuri de dureri, cum sunt cele de cap generate de statul îndelungat în fața computerului sau de spate, cauzate de lipsa mișcării. Efectul administrării durează în medie șase ore și există persoane care afirmă că acest supliment le-a alinat inclusiv dureri articulare. Planta este asociată cu ameliorarea simptomelor depresiei, întrucât kratom are capacitatea de a schimba starea de dispoziție a unei persoane, îmbunătățind-o. Şi simptomele anxietății pot fi mult ameliorate, planta reducând fobiile și panica, precum și urmările lor, transpirația rece sau palpitațiile.

Îmbunătățește funcțiile cognitive

Kratom a demonstrat posibilitatea de a îmbunătăți semnificativ capacitatea cognitivă. Astfel, ascuțind simțurile și sporind cantitatea de energie psihică, kratom are efect pentru concentrare în timpul examenelor sau în cazuri de termene-limită, susține memoria și procesul de învățare, precum și atenția mai îndelungată. Reducând stresul și îmbunătățind starea de spirit, kratom se dovedește un aliat eficient al menținerii acuității minții timp mai îndelungat.

Pont! Suplimentele cu kratom reduc inflamațiile și reglează apetitul, fiind de folos în curele de slăbire.