Main menu

header

716 9 1de Carmen Ciripoiu şi Raluca Ogaru

Jumătate plantă, jumătate piatră. Şi pe deasupra cu nişte virtuţi terapeutice pe care nimeni altcineva pe lume nu le posedă. E posibil aşa ceva? Când vine vorba despre alga calcaroasă, cu siguranţă. Iar cartea ei de vizită e de-a dreptul impresionantă...

Previne aritmia cardiacă

Chiar dacă are o dimensiune mică, între doi şi zece centimetri, alga calcaroasă, care trăieşte la 100-200 m adâncime, conţine între 32 şi 70 de minerale şi de oligoelemente, printre care fier, calciu, magneziu, mangan, fosfor, seleniu. Numeroase studii au scos la iveală faptul că alga calcaroasă este cu totul excepţională în tratarea diferitelor forme de reumatism, de la osteoartrită la artrită reumatoidă, artroză sau spondilită anchilo- zantă. Este nevoie de o cură de două săptămâni, în care se administrează 2-3 g pe zi. Luată în perioada de premenopauză şi postmenopauză, alga calcaroasă are rolul de a preveni aritmia cardiacă, dar şi anumite tulburări nervoase sau psihice. Însă un efect spectaculos îl are în cazul osteoporozei. În această afecţiune se recomandă o cură de nouă luni, după această perioadă constatându-se o ameliorare considerabilă a bolii şi chiar vindecarea acesteia. Datorită aportului de fier, alga calcaroasă este indicată şi în sarcină şi în alăptare. Se administrează 2-4 g.

Importantă în micşorarea greutăţii corporale

Chiar dacă efectele sale de scădere a greutăţii corporale sunt destul de reduse, alga calcaroasă este salvatoare în mai toate regimurile de slăbire. Şi asta pentru că înlătură tulburările emoţionale care apar în perioada curelor de slăbire. De aceea este indicat odată cu regimul şi consumul a două capsule cu algă calcaroasă pe zi. Cura le este foarte utilă şi persoanelor care apelează la detoxifiante pentru a slăbi, mai ales la cele cu efect laxativ. Formele de cancer cele mai receptive la un aport masiv de calciu biologic din această algă sunt cancerul de colon şi de rect, cancerul la sân, cancerul gastric. Foarte important este faptul că, dincolo de acţiunea sa antitumorală, alga calcaroasă asigură şi nutrienţii necesari pacientului bolnav de cancer pentru întreţinerea funcţiilor sale vitale şi pentru a putea face faţă diverselor terapii.