Main menu

header

709 9 1de Andreea Vasilescu şi Alexandru Brădescu

Nu ştiu dacă ni se trage de la desenele animate şi de la personajul Popeye Marinarul, dar cu siguranţă spanacul are parte de o popularitate crescută în toată lumea, fiind considerat un superaliment. Şi nu degeaba, căci spanacul are multiple beneficii pentru organism. Şi are avantajul că poate fi consumat şi crud, în salate, sucuri sau în smoothie-uri.

Este bogat în fier şi în acid folic

Bogat în fier, vitamina C, proteine, glucide, vitaminele A, B1, B2, B6, PP, C şi vitamina K, spanacul are un conţinut ridicat de acid folic, care este deosebit de important pentru făt şi pentru mamă, în cazul femeilor însărcinate, dar şi minerale, sodiu, potasiu, magneziu, fier, fosfor, calciu, iod, mangan şi cupru. Spanacul este foarte util pentru menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii şi părului, întăreşte inima şi sistemul imunitar. Este excelent, atât gătit, cât şi în salate. Datorită conţinutului său de vitamine şi de săruri minerale, în special compuşi ai fierului, spanacul este folosit în nutriţia dietetică. Este utilizat ca produs dietetic pentru boli ale sistemului nervos, epuizare, anemie, boli hipertonice, diabet zaharat, gastrită, enterocolită, având un efect uşor tonic, diuretic şi antiinflamator. Este recomandat în special persoanelor care au probleme cu artrita şi guta.

Trebuie consumat în mod regulat!

Mai multe componente din spanac, precum potasiul, acidul folic şi diferiţi antioxidanţi, vă oferă beneficii nenumărate, cu condiţia să-l consumaţi cu regularitate. Acidul folic reduce apariţia bolii Alzheimer, astfel că spanacul este o opţiune foarte bună pentru persoanele care prezintă un risc ridicat de tulburări neuronale şi cognitive. Potasiul păstrează sănătatea creierului şi relaţionează cu creşterea fluxului sangvin cerebral, concentra- rea şi activitatea neuronală.