Main menu

header

705 9 1de Luana Mare şi Sorin Dumitrescu

Toamna este sezonul nucilor şi momentul ideal pentru o terapie ce are la bază aceste aliment natural ce asigură necesarul de vitamine, de minerale, de proteine, de grăsimi şi de carbohidraţi. O combinaţie magică pentru sănătate este cea dintre miezul de nucă şi miere, cele două ingrediente potenţând efectele tămăduitoare ale celeilalte, fapt ce transfomă amestecul într-un adevărat medicament natural.

Întârzie îmbătrânirea şi apariţia cancerului

Bogat în antioxidanţi, Omega 3, proteine vegetale, cupru, zinc, potasiu, magneziu, calciu, biotină, dar şi în vitaminele A, C, E, F, P, miezul de nucă este benefic pentru organism în bolile de piele (psoriazis sau eczeme), prevenirea îmbătrânirii, scăderea nivelului colesterolului rău, astenie, oboseală accentuată, tuse, reumatism. Consumate cu regularitate, nucile previn apariţia cancerului (conform unor studii de specialitate), stopează infecţiile virale şi bacteriene, deoarece întăresc sistemul imunitar, şi reduc riscul apariţiei bolii Alzheimer. De asemenea, nucile îmbunătăţesc digestia, fiind utile în cazurile de constipaţie, având efect laxativ. În amestec cu miere, la toate aceste beneficii se adaugă noi proprietăţi care fac din combinaţie una cu adevărat magică.

Se recomandă şi împotriva migrenelor

Amestecul de miere cu nucă este un excelent remediu împotriva anemiei. Reţeta este simplă: este nevoie de 300 g miere cu jumătate de kilogram de miez de nucă măcinată şi sucul de la trei-patru lămâi. Ingredientele se amestecă până când se obţine un produs omogen, care se păstrează la frigider. Se consumă câte o lingură de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Aceeaşi reţetă este recomandată şi pentru migrene, hipertensiune arterială sau insomnie. De asemenea, această combinaţie constituie şi un excelent energizant, dar şi un întăritor al sistemului nervos, ajutând memoria şi ducând la creşterea capacităţii de învăţare. Un alt beneficiu este cel al curăţării limfei şi a pielii. O cură cu miere, nuci şi zeamă de lămâie în amestec poate ajuta organismul să elimine infecţiile urinare, dar şi să întărească oasele.

Afrodiziac natural

O combinaţie de 20 de grame de miez de nucă pisată, apă fiartă (cât să dea consistenţa laptelui) şi două linguriţe cu miere reprezintă un remediu pentru probleme cu stomacul, chiar şi ulcer. Amestecul simplu de nucă pisată şi miere mai este cunoscut şi ca un bun afrodiziac şi poate fi utilizat cu succes în probleme de impotenţă. În acest ultim caz, rezultatele cele mai bune se obţin după un tratament de 20-30 de zile. Conform unei reţete tradiţionale din Grecia, pentru a se obţine un bun afrodiziac se mai adaugă şi puţin iaurt. Binefacerile consumului de miere cu miez de nucă nu se opresc aici. Au fost semnalate îmbunătăţiri ale stării de sănătate în cazul persoanelor cu reumatism, cu artroze, cu alergii sau cu tuberculoză (mai ales cea osoasă).

Amestecul poate fi administrat cu succes şi copiilor ca un vitaminizant, energizant, dar şi în cazul în care aceştia au diverse alergii sau chiar tenii

Reduce riscul de coagulare excesivă a sângelui

Acest produs natural din miere cu nucă reprezintă o fabrică de sănătate şi pentru sistemul cardiovascular. Este foarte util în reducerea riscului de coagulare excesivă a sângelui şi a riscului de inflamaţii, astfel fiind benefic în tratarea bolilor coronariene. Trebuie menţionat că remediul se consumă de obicei înainte cu 30 de minute de masă pentru că, în amestec cu alte alimente, poate favoriza acumularea de kilograme.