Main menu

header

693 7 1de Călin Popa şi Eduard Popa

Antiinflamator cunoscut în medicina tradițională, fumărița este o plantă redutabilă deopotrivă în caz de afecțiuni interne și de probleme externe.

Efect de sedativ natural

Excelent agent detoxifiant, fumărița conține antioxidanții necesari curățării sângelui și toxinelor. De asemenea, planta este un foarte bun diuretic, contribuind semnificativ la eliminarea excesului de apă din organism. În plus, aceasta are proprietatea de a încetini metabolismul agitat, generând un efect de sedativ natural care duce spre o odihnă completă. Ca antiinflamator, fumărița se remarcă împotriva durerilor articulare și a inflamațiilor de tot felul, iar calitățile sale de antibacterian o fac redutabilă pe segmentul anihilării infecțiilor cu stafilococi. Se poate administra sub formă de infuzie, din două lingurițe cu plantă măcinată puse la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma două-trei ceaiuri pe zi.

Opreşte diareea

Fumărița este recunoscută pentru proprietatea de a trata cu succes iritațiile tractului gastrointestinal, ameliorând balonarea, durerile abdominale, diareea, constipația și în general echilibrând sistemul digestiv. Totodată, potrivit rezultatelor unor serii de studii, planta reduce inflamațiile la nivelul ficatului și stimulează secreția de bilă. Cercetările au pus în evidență faptul că administrarea preparatelor pe bază de plantă a generat o îmbunătățire cu 80% a funcțiilor ficatului, după o detoxificare de amploare, notează community.omtimes.com. De asemenea, prin antioxidanții și compușii fenolici pe care îi conține, fumărița ajută organismul în lupta cu efectele radicalilor liberi. Se poate lua sub formă de pulbere, la recomandarea specialistului, în doze între 200 și 1.000 mg zilnic, arată expertul Paul Haider.

Vindecă psoriazisul

Folosită de peste trei decenii în Europa ca tratament alternativ, fumărița este de mare ajutor persoanelor care suferă de diverse afecțiuni ale pielii. Printre acestea, cele mai bune efecte s-au înregistrat în cazuri de eczemă, psoriazis, iritații cutanate și acnee. Se poate utiliza sub formă de unguent, procurat de la magazinele naturiste, efectul său cicatrizant și astringent ducând la rezultate rapide, la vindecare și la obținerea unui ten mai sănătos.

Pont! Antioxidanții din fumăriță încetinesc procesul de îmbătrânire.