Main menu

header

689 9 1de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Nimic nu se compară cu plăcerea de a contempla o pădure verde, inspirându-i aromele… Dar dincolo de frumusețea ei, pădurea vă ajută să vă mențineți sănătatea, prin remedii absolut incredibile.

Unguentul din molid, recomandat pentru furuncule și abcese

Văr direct cu bradul, molidul stă la baza multor remedii vindecătoare, mai ales în ceea ce privește reumatismul, sciatica și guta. Pentru a prepara un balsam reușit, aveți nevoie de 60 g rășină de molid, 10 g ceară de albine și 50 ml ulei de sunătoare sau de măsline. Rășina se pune la topit într-un recipient de ceramică, iar când devine lichidă, se amestecă uleiul bine timp de cinci minute, apoi se ia vasul de foc și se ține timp de trei ore pe baie de apă, care se va menține caldă. Se strecoară și se combină cu ceara de albine. Ulterior, se încălzește balsamul pe baia de apă până ce se va topi ceara. Dacă este prea gros, puteți adăuga încă puțin ulei. Când consistența este cea dorită, se toarnă în borcane, se lasă la răcit, apoi se astupă și se pune într-un loc răcoros. Balsamul este foarte eficient și pentru răni și zgârieturi, sinuzite, dar și pentru vindecarea furunculelor și abceselor.

Crema de pin alungă răceala

La rândul său, plopul este prietenul celor care suferă de inflamarea fibrei musculare și dureri reumatice. Pentru prepararea unui balsam vindecător aveți nevoie de 100 g muguri de plop negru sau scoarță de plop, 70 g ceară de albine, 500 ml ulei de măsline sau de floarea-soarelui. Se încălzește uleiul pe baie de apă, se încorporează mugurii sau scoarța de plop și se lasă la macerat cinci ore, la căldură. Se strecoară, se adaugă ceara de albine și se ține balsamul în continuare pe baia de apă, până se topește ceara. Se toarnă în borcane. Împotriva răcelilor și a stărilor gripale folosiți balsamul din rășină de pin, obținut din 40 g rășină de pin, 10 g boabe de ienupăr, 10 g rozmarin, 20 g ceară de albine, 10 g miere, 70 ml ulei de măsline sau de scaiete. Modul de preparare este identic cu al balsamului de molid. Folosiți aceste creme naturale pentru a masa zonele cu probleme. În cazul balsamului de pin, masați pieptul și tâmplele.