Main menu

header

   Încă din vechime, astrologia cuprinde date importante cu privire la alimente, plante, minerale benefice nativilor născuţi sub vibraţiile specifice ale unei planete. Cunoscându-le mai bine, ne vom putea convinge singuri de efectele acestora. Iată primele două zodii din horoscopul european şi plantele şi alimentele benefice nativilor acestora.

Berbec (21.03 - 20.04)
     Marcaţi de influenţa planetei Marte, Berbecii sunt firile cele mai dinamice ale cercului zodiacal. Regimul alimentar al acestor nativi este bine să fie alcătuit din ceapă şi praz, pentru că sunt legume cu dublu efect benefic: contribuie la fluidizarea sângelui şi au un uşor efect sedativ. În cazul în care se îmbolnăvesc, ceaiul sau siropul de păducel vor face minuni în restabilirea cât mai rapidă a stării de sănătate a Berbecilor. Berea este pentru nativii acestei zodii mai mult un aliment decât o băutură, pentru că hameiul pe care-l conţine îi fortifică. Vitaminele care îi ajută să se păstreze în formă maximă sunt PP şi B12.

Taur (21.04 - 21.05)
     Zodia Taurului guvernează gâtul, amigdalele, laringele şi faringele, gura, limba, maxilarul inferior, glanda tiroidă, vertebrele cervicale, o parte a nervului optic, organele genitale interne la femeii, jugulara şi carotida. Taurii se îmbolnăvesc cel mai adesea de stomac, ca efect al supraalimentaţiei, laringită, dar şi de boli genitale. Alimentele benefice organismului nativilor sunt sparanghelul, anghinarea, cerealele şi fasolea de orice fel. Fructele recomandate sunt toate sortimentele de struguri, merele, perele şi fructele de pădure. Plantele cu efect terapeutic pentru Tauri sunt menta, izma creaţă, cuişoarele şi măcrişul. Li se recomandă consumul vitaminei F.