Main menu

header

593 8 1de Carmen Ciripoiu

Încredere, voință, perseverență și cele mai bune leacuri ale naturii. Acestea sunt cele patru condiții ale vindecării cancerului în viziunea doctorului Codruț Țuțu, specialist în acupunctură și fitoterapie (numere de telefon: 021.619.11.17 / 0745.430.351). Un interviu cu unul dintre specialiștii care câștigă zi de zi lupta cu cancerul, în rândurile de mai jos.

„Se spune că cine folosește minimum 30% din creier nu mai e atins de boli”

- Literatura medicală de specialitate menționează că există peste 100 de tipuri de cancer, unele mai grave, altele mai puțin. De ce apare această maladie îngrozitoare?

- Cauzele apariției cancerului sunt multiple: malformațiile genetice, stresul, radiațiile și toxicitatea mediului extern, alimentația, starea psihoemoțională. Toate acestea duc la scăderea imunității și la apariția în organism a virusurilor și a paraziților care alterează ADN, rezultând celulele canceroase. Cel mai important este să ai un creier echilibrat. Se spune că cine folosește minimum 30% din creier nu mai e atins de boli. Oamenii folosesc în momentul de față maximum 5%. Un creier echilibrat înseamnă un creier care nu este copleșit de stres, de nervozitate, de furie, de tristețe, de frustrări, de nemulţumiri. Creierul are în mod normal un circuit energetic și al impulsurilor nervoase regulat. Emoțiile de mai sus produc dereglări în fluxul energetic și al impulsurilor nervoase, rezultând scăderea imunității. Scăzând imunitatea, organismul este sensibil la atacul virusurilor și al bacteriilor.

- Specialiștii spun că printr-o dietă corespunzătoare se poate preveni cancerul și se pot ține în frâu chiar și factorii genetici. Care sunt alimentele care taie pofta cancerului?

- Ca să ții în frâu factorii genetici este nevoie de mai mult decât o dietă. Trebuie un tratament adecvat și o stare psihică puternică. Alimentele care ajută organismul în lupta cu cancerul sunt legumele verzi și roşii și fructele nu foarte dulci, adică varza roșie, sfecla roșie, ardeiul gras, ardeiul iute, broccoli, pătrunjelul, urzicile, loboda, frunzele de țelină, salata verde, ananasul, grepfrutul, usturoiul, ceapa, roșiile, rodiile etc. Dar, pe lângă acestea, organismul are nevoie și de proteine animale, în principiu carne albă și brânză. Mare atenție! Organismul nu trebuie înfometat! Dacă masa corporală scade sub o anumită limită, cancerul a câștigat.

„Combinația de gălbenele, coada-calului și coada-șoricelului, excepțională pentru femei”

593 8 2- Poate o femeie bolnavă de cancer ovarian să-și vadă împlinit visul de a deveni mamă? Cât de mult o ajută leacurile oferite de natură?

- Au fost cazuri când femei cu cancer ovarian au rămas însărcinate și au dus sarcina la bun sfârșit. Și eu am avut o pacientă în această situație și am reușit să resorb tumoarea canceroasă, iar copilul a fost sănătos. În cazul acesteia, plantele și acupunctura au creat un scut în jurul sarcinii împotriva celulelor canceroase. Plantele au fost dăruite de Creator ca să ajute la menținerea stării de sănătate, deci au un rol important în tratamentul oricărei afecțiuni, și mai ales al cancerului. O combinație utilă este obținută din 100 g gălbenele, 50 g coada-șoricelului, 20 g coada-calului, 40 g crețișoară, 30 g urzică, 5 g pelin, 30 g traista-ciobanului, 40 g păpădie. Plantele se amestecă, și patru lingurițe pline se pun într-un litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat trei-patru minute, se strecoară și se administrează un litru pe zi. Cunoscută sub numele de „ciuperca lui Dumnezeu”, Agaricus Blazei Murill este renumită în lumea medicinei naturiste ca un puternic remediu anticancer. Aceasta conține cea mai mare cantitate de betaglucani dintre toate ciupercile din lume, cu rol în stimularea sistemului imunitar în lupta cu bolile infecțioase și cu cancerul.

- Recent Organizația Mondială a Sănătății a transmis că băuturile fierbinți ar putea fi o cauză a apariției cancerului la esofag. Ce factori stau la apariția acestuia? Face natura minuni și în acest caz?

- Printre cauzele dezvoltării cancerului la nivelul esofagului se numără refluxul gastroesofagian, mâncatul pe fugă, cu înghițirea alimentelor nemestecate, și orice activitate din care poate rezulta lezarea mucoasei esofagiene. În aceste leziuni se pot infiltra virusuri sau bacterii care să transforme celulele sănătoase în unele canceroase. De asemenea, inhalarea sau înghițirea de substanțe toxice reprezintă o cauză a apariţiei cancerului la acest nivel. Medicina tradițională are remedii și în acest caz. Se amestecă 100 g nalbă cu 100 g gălbenele, 20 g sunătoare, 5 g coada-calului, 5 g armurariu, 10 g brusture și 20 g soc. Patru lingurițe cu acest amestec se pun în apă clocotită, se infuzează câteva minute și se strecoară. Se consumă un litru pe zi. Un ceai excepțional obținut întocmai ca acela prezentat anterior se obține amestecând 80 g urzică, 20 g nalbă, 10 g gălbenele, 10 g cimbrișor, 5 g mesteacăn, 5 g frasin, 5 g rostopască și 5 g anghinare.

„Brusturele și rostopasca, doi prieteni de nădejde ai colonului”

593 8 3- În ultima perioadă, cancerul de colon a luat amploare. Este acesta rezultatul unei diete sărace în fibre sau e produs de un parazit, așa cum au spus câțiva specialiști? Ce scheme de tratament naturist recomandați în acest caz?

- Atât lipsa de fibre din alimentație, cât și prezența paraziților sunt cauze ale cancerului de colon. Pentru a evita apariția acestuia sunt recomandate trei mese pe zi, iar alimentele să fie mestecate foarte bine. Masa nu se ia decât într-o stare de calm și e necesar un aport echilibrat de glucide, proteine, grăsimi, minerale și vitamine. De asemenea, hidratarea corespunzătoare e absolut necesară. O rețetă excepțională împotriva cancerului de colon se obține din 20 g rostopască, 60 g salcâm floare, 60 g urzică, 50 g păpădie, 30 g gălbenele, 40 g nalbă, 40 g cimbru, 40 g soc, 30 g roiniță, 30 g trei-frați-pătați, 30 g sunătoare, 30 g brusture și 50 g ghimbir. Patru lingurițe cu acest amestec se pun la un litru de apă clocotită. După trei minute se strecoară tot ceaiul și se bea pe parcursul zilei. Se poate îndulci cu miere.

Mâncatul pe fugă, cu înghițirea alimentelor nemestecate, produce cancer la esofag

„Femeile cu cancer ovarian pot rămâne însărcinate. Plantele şi acupunctura creează un scut în jurul sarcinii împotriva celulelor canceroase“

„Pufuliţa şi cimbrul, aliaţii domnilor“

- Chiar dacă apare destul de rar, se spune că în cazul cancerului de sân la bărbați riscul de deces este mult mai mare decât la femei. Care sunt factorii de risc? Ce tratamente naturiste se pretează în acestă situaţie?

- Cancerul de sân la bărbați apare din cauza loviturilor în zona pieptului, afectării vertebrelor din zona toracală, dar, în principal, din cauza dereglărilor funcţiei hipofizare. În principiu, este vorba despre o creștere a hormonilor estrogeni în defavoarea testosteronului. Acest tip de cancer este mai periculos, deoarece glanda mamară la bărbații este atrofiată. Aceasta înseamnă vascularizație mai săracă, deci un sistem de apărare depreciat. Creșterea hormonilor estrogeni mai este şi cauza unor afecțiuni hepatice și ale prostatei. Pentru tratarea cancerului de sân la bărbați recomand un ceai obținut din 100 g pufuliță, 20 g cimbru, 15 g busuioc, 10 g talpa-gâștei, 5 g pelin, 10 g cătină, 5 g mentă, 10 g gălbenele și 5 g cimbrișor. Se prepară la fel ca şi celelalte prezentate.