Main menu

header

487 23 1de Dana Purgaru

Se poate spune că nu există relație de cuplu fără minciuni, de la cele nevinovate până la cele de-a dreptul periculoase. Dacă cele din urmă însă pot produce destrămarea relației, primele pot chiar ajuta la bunul mers al acesteia. Iată care sunt cele mai des întâlnite neadevăruri între doi parteneri, conform site-ului de divertisment Yahoo.

Susținerea și sfaturile sunt importante

Una dintre minciunile ce pot contribui pozitiv la relație este: „Nu înțeleg de ce nu ai primit slujba aceea”. Acesta poate fi un mod ciudat de a vă arăta susținerea și dragostea pentru partenerul de viață, dar criticile faţă de un astfel de eșec nu ar aduce nimic bun. Însoțiți această replică de sfaturi despre lucrurile care ar putea fi îmbunătățite pe viitor şi veţi avea numai de câştigat. Un alt neadevăr benign poate fi: „Nu mă mai întâlnesc cu fostul/fosta”. Nu, acest sfat nu trebuie privit ca pe o încurajare de a merge la întâlnire cu fostul partener de viață, dar dacă întrevederea este una nevinovată, ocazională, n-are sens să afle actualul partener de viață, pentru că își va face, probabil, mai multe probleme decât e cazul.

Apreciați cadourile

Dacă ați sărit calul cu băutura, dar nu obișnuiți să beți alcool și a fost doar o scăpare, atunci e mai bine să-i spuneți partenerului de viață: „Am băut doar suc de portocale”. Sau să mărturisiți numai o jumătate de adevăr, adică faptul că ați consumat... o bere. Vi s-a întâmplat ca persoana iubită să vă dăruiască ceva care nu vă place sau care nu vi se potrivește? Nu-i nimic. Într-adevăr, gestul contează. Așadar, spuneți: „Îmi place foarte mult”. Supărarea nu își are rostul și, astfel, aveți ocazia să aveți un teren mult mai propice ca să îi faceți niște sugestii.

Complimentele nu pot fi de prisos

Deseori se întâmplă, în cuplu, ca unul dintre parteneri să facă eforturi și să gătească ceva deosebit, dar care să nu fie pe placul celuilalt. Dacă vă aflați în postura de victimă, nu ezitați să spuneți: „Este delicios”. Diplomația va fi mult mai binevenită decât o critică. Ca regulă de bază, laudele au întotdeauna efecte mai bune. Astfel, dacă persoana iubită nu este chiar partenerul de viață ideal, dar are însă multe părți bune, îi puteți declara din când în când: „Nimeni nu face asta mai bine ca tine”. Acest lucru îi va crește moralul și o va stimula pe viitor să facă mai multe și mai bine.