Main menu

header

  Sex la prima întâlnire... Condamnat de mulţi, dar practicat frecvent în zilele noastre. Doar femeia poate să decidă dacă face acest pas încă de la prima întâlnire sau păstrează aprinsă dorinţa pentru nopţile ce vor urma. Dar oare cum este mai bine?
Cercetătorii britanici avertizează că 80% dintre femei sunt dezamăgite şi regretă că au făcut sex încă de la prima întâlnire. Studiul respectiv a fost realizat pe un eşantion de circa 200 de femei şi s-a ajuns la concluzia că atunci când vine vorba despre sex chiar nu trebuie să ne grăbim!

  Femeile se simt folosite
  În contrast cu femeile, 70% dintre bărbaţii chestionaţi au declarat că au fost satisfăcuţi după o aventură de-o noapte şi că sexul de la prima întâlnire le place foarte mult! Oare cum de femeile şi bărbaţii au opinii atât de diferite? Psihologii au observat că, după o astfel de experienţă, femeile se simt folosite, sunt dezgustate de cele întâmplate, iar respectul faţă de sine scade alarmant. Problema este că femeile au aşteptări mult prea mari de la o noapte de sex, iar realitatea este cu mult diferită.

  Prejudecăţile cântăresc greu
  Se pare că femeile sunt vulnerabile şi cedează uşor mai ales când se află în perioada de ovulaţie, între zilele 10 şi 18 ale calendarului menstrual, atunci când libidoul atinge cote maxime. Dar după ce aceste zile trec, 58% dintre femei afirmă că nu ar mai face acest lucru niciodată. Cercetătorii spun că femeile nu se înţeleg prea bine cu sexul pasager, preferând calitatea în detrimentul cantităţii. Ele declară că sexul de la prima întâlnire nu este o variantă tocmai bună, deoarece partenerul nu le poate aprecia la adevărata lor valoare, iar ideile preconcepute cum că femeile care cedează din prima seară sunt „uşoare” le face să dea înapoi.

 Protejaţi-vă neapărat!
  Până la urmă rămâne la latitudinea fiecărei femei dacă sexul din prima seară este o opţiune sau nu. Merită partenerul dumneavoastră o noapte de amor chiar de la prima întâlnire sau nu sunteţi sigură că a doua zi îşi va mai aminti cum vă cheamă? Vreţi o aventură de-o noapte sau vă doriţi o relaţie serioasă? Orice aţi alege nu uitaţi să vă protejaţi cu mijloace contraceptive adecvate. Aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră!
Maria Petrache