Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Sunt o mulţime de lucruri romantice pe care le puteţi face alături de partenerul de viaţă: de la cafeaua de dimineaţă până la o cină romantică, de la o plimbare în parc până la un masaj... în cuplu. Indiferent că-i vorba despre cel terapeutic sau de relaxare, masajul este întotdeauna un prilej de deconectare de la grijile cotidiene, un moment de relaxare şi de linişte. Dar pentru ca răsfăţul să fie complet, din ce în ce mai multe saloane oferă masajul „la pachet”, adică atât pentru client, cât şi pentru persoana iubită.

Realizat de doi terapeuţi în aceeaşi încăpere
Masajul în cuplu are mare succes mai ales în preajma sărbătorilor precum Valentine’s Day. Acesta este realizat, concomitent, de doi terapeuţi în aceeaşi încăpere, deci începe şi se finalizează în acelaşi timp. „Am stabilit un regulament de proceduri, conform căruia masajul în cuplu trebuie să se realizeze în sincron. Adică cei doi vor sta în aceeaşi cameră, fiecare pe patul său, fiecare cu terapeutul său, iar startul la relaxare se dă în acelaşi timp. Terapeuţii au un cod al lor, ei ştiu exact cât să lucreze o anumită zonă, astfel încât totul să fie sincronizat, adică dacă la un client se lucrează mâinile sau spatele, celălalt terapeut să nu fi ajuns deja la picioare. În acest fel, cuplul simte practic aceleaşi senzaţii, în acelaşi timp”, ne-a spus Lilian Vocheci, tehnician masor la Swiss Beauty Salon, din Bucureşti.

Important pentru starea de spirit şi pentru sănătate
În cazul în care cei doi parteneri nu vor acelaşi tip de masaj nu e o problemă. Însă acest lucru trebuie discutat, mai întâi, cu personalul salonului. „Teoretic, unul poate opta pentru masajul terapeutic, iar celălalt partener pentru relaxare. Practic, însă, într-o astfel de situaţie încercăm să le propunem un masaj combinat, adică să lucrăm şi reflexoterapeutic, şi cervical, şi de relaxare, câte puţin din toate - astfel încât omul să fie mulţumit în întregime şi să plece de la noi nu doar cu o stare de bine, ci şi oarecum tratat. Căci dacă e vorba despre un abonament - noi oferim patru şedinţe plus una gratis -, clientul poate rezolva şi diverse probleme, cum ar fi, de exemplu, cele de spate”, ne-a mai spus tehnicianul masor Lilian Vocheci.
Potrivit acestuia, orice om ar trebui să aibă parte de o şedinţă de masaj cel puţin o dată pe săptămână. E foarte important pentru starea de spirit, dar şi pentru sănătate, iar dacă e combinat şi cu exerciţiul fizic, atunci clientul respectiv e un norocos. Multe saloane lucrează cu vouchere, aşa că achiziţionarea unui astfel de cupon poate fi cadoul ideal de Ziua Îndrăgostiţilor. Unele firme dau, bonus, şi o sticlă cu şampanie.

• Masajul în cuplu este o modalitate de a petrece timpul împreună într-un mod plăcut şi romantic. Scopul îl reprezintă relaxarea, îngrijirea şi consolidarea relaţiei dintre parteneri.