Main menu

header

de Daniela Purgaru

Ai aflat că eşti însărcinată şi ai vrea ca toată lumea să se bucure alături de tine? Totuşi, nu eşti sigură de reacţia familiei tale şi a prietenilor? Pregăteşte din timp marele moment şi ia în calcul mai multe aspecte.

El trebuie să afle primul
Fie că vă doreaţi un copil şi aţi plănuit acest lucru sau chiar dacă te gândeşti cu teamă că e posibil să nu fie foarte încântat, lui trebuie să îi spui primul. Doar este viitorul tătic. Pune la cale o cină romantică, fă-i o surpriză pe care şi-o dorea de mult şi apoi dă-i vestea cea mare. Indiferent care va fi reacţia lui, important este ca tu să fii fericită în noua postură, aceea de viitoare mămică.

Ce va spune familia?
Dacă ai o vârstă fragedă, este posibil ca familia ta să nu primească bine vestea. Pregăteşte-te din timp cu argumente solide şi pune pe primul plan faptul că eşti sau vei deveni o persoană responsabilă. Părinţii asta vor să audă de la copiii lor. Dacă eşti destul de matură, vor primi vestea cu bucurie. Oricum, este bine să le spui la toţi odată, nu pe rând, deoarece unii dintre ei o să se simtă nedreptăţiţi. În plus, nu are rost să treci prin aceleaşi emoţii de mai multe ori.
Cu mama ta însă trebuie să păstrezi o relaţie deosebită. Ea îţi va fi cel mai de preţ sfetnic.

Adună-ţi prietenii la o petrecere
Convoacă-ţi amicii la o adunare în gaşcă şi spune-le că aveţi ceva de sărbătorit. Unii vor bănui din start despre ce e vorba. Totuşi, îi poţi „fierbe” puţin, doar de dragul distracţiei.
Pe timpul sarcinii este bine să ieşi cât mai mult cu prietenii, pentru că ai nevoie ca moralul să îţi fie ridicat şi încearcă să păstrezi legătura în special cu fetele care au trecut prin aceeaşi experienţă ca şi tine.