Main menu

header

19-05-1de Cristina Tache

Şi-a luat viaţa în mâini de la o vârstă fragedă şi a plecat să îşi construiască o carieră de model în Statele Unite ale Americii. Visul ei a devenit realitate datorită frumuseţii ieşite din comun, dar şi perseverenţei sale. Valentina Pelinel a defilat pe cele mai importante scene ale lumii, pentru cei mai mari creatori de modă. Şi-a întâlnit marea dragoste din întâmplare, iar astăzi este căsătorită cu politicianul Cristian Boureanu şi se declară o femeie împlinită. Mai multe aflaţi chiar de la Valentina în cele ce urmează.

„Am plecat la New York pentru că în ţară muream de foame”
- Ai plecat în America la doar 17 ani şi ai rămas acolo mulţi ani. De ce ai făcut această alegere?
- Mi-am început cariera de model în România în 1996, când am câştigat concursul Top Model România. Au urmat apoi participări la o serie de concursuri de frumuseţe în ţară şi în străinătate. Atunci am cucerit şi câteva titluri. Am făcut apoi parte din echipa de fete a Casei de Modă Venus, condusă de doamna Zina Dumitrescu, ea fiindu-mi ca un înger păzitor. M-a luat în toate prezentările şi emisiunile la care participa alături de manechinele ei deja consacrate. Viaţa mea a luat un alt curs atunci când am plecat cu Ema Gavrilă, agenta mea, la un concurs în New York, în vara anului 1997. L-am câştigat şi ăsta a fost trenul meu. M-am stabilit singurică la New York, pentru că, în ţară, tatăl meu decedase chiar cu câteva zile înainte de câştigarea concursului Top Model România şi muream de foame.

- Care sunt lucrurile frumoase şi care sunt cele mai dificile momente în meseria de model?
- La New York am descoperit adevărata viaţă de model, unde orele de lucru sunt ore de lucru, iar profesionalismul şi seriozitatea fac diferenţa între atât de multe fete frumoase ajunse acolo din toate colţurile lumii, căutând ceea ce ne dorim toţi în viaţă - recunoaşterea. Acolo m-am împlinit mai ales ca om şi apoi ca model, câştigând încredere în forţele proprii şi independenţă financiară. Lumea modei este una strălucitoare, dar să nu uităm că, acolo unde sunt atât de multe fete frumoase la un loc, sunt şi oameni cu intenţii mai puţin curate şi gata oricând să profite de naivitatea şi de vulnerabilitatea celor care îşi doresc cu orice preţ să se afirme ca model.

- Care au fost satisfacţiile cele mai mari pe care ţi le-a adus modelingul?
- Trebuie să existe un echilibru în tot ceea ce faci, şi secretul e să porneşti la drum cu gândul că eşti în stare de orice şi nu trebuie să ai încredere în majoritatea oamenilor din jurul tău. Cu bune şi cu rele, ca orice meserie sau ca în orice mediu, lumea modei e una aparte dacă ştii să profiţi de părţile ei pozitive şi să le eviţi pe cele negative.

„Cristi mi-a picat cu tronc de când l-am văzut”
19-05-2- Cum l-ai cunoscut pe soţul tău, Cristi Boureanu? Ce te-a atras la el la început şi ce ai descoperit mai târziu în personalitatea sa?
- Pe Cristi l-am cunoscut acum cinci ani şi jumătate, când venisem în România doar pentru câteva zile să îmi văd familia. Recunosc că mi-a picat cu tronc şi mi-am anulat călătoria înapoi la New York, unde mă aşteptau toţi prietenii să îmi serbez ziua de naştere (ne-am cunoscut pe 4 decembrie şi eu sunt născută pe 8, iar el pe 15). Nu îmi imaginam la vremea aceea că voi lăsa totul în urmă în America (carieră, prieteni...) pentru dragoste, dar am făcut-o şi am revenit în România.

- Care sunt lucrurile ce vă unesc, în afară de iubire?
- Ne leagă poate şi faptul că amândoi am pornit de jos şi ne-am câştigat singuri existenţa şi suntem doi Săgetători ambiţioşi.

„Mi-a fost greu să înţeleg rolul de mamă vitregă”
- Cum este viaţa de femeie căsătorită? Cum decurge o zi normală pentru tine?
- Mi-a fost greu să mă reacomodez în România şi mai ales să înţeleg rolul de mamă vitregă câştigat o dată cu dragostea lui Cristi. Ioana, fiica lui de 4 ani, era bulversată şi eu aterizasem printre jucăriile ei direct de pe scenă şi nu ştiam ce să fac, cum să mă comport, ştiam doar de ce o fac. Cum timpul le rezolvă pe toate, m-am înţeles din ce în ce mai bine cu fetiţa mea vitregă, dar recunosc că nu poate fi niciodată o legătură atât de profundă între mine şi ea cum există între ea şi mama sa sau cum va exista între mine şi copilul meu. Şi e de înţeles să fie aşa...

„Am făcut tot ce mi-am dorit în cariera mea de model”
- Eşti frumoasă, iubită, ai o carieră extraordinară în spate. Eşti o femeie împlinită?
- Cu siguranţă mă simt o femeie împlinită. L-aş mânia pe Dumnezeu să cred altfel. Am făcut tot ce mi-am dorit în cariera mea de model, am o familie care îmi este alături indiferent de situaţie şi, mai important decât orice, sunt sănătoasă şi mă simt mai în formă ca niciodată. E important să fii iubit!

Sărbătoare în sălbăticie

- Cum aţi petrecut Ziua Îndrăgostiţilor?
- Am fost cu câţiva prieteni apropiaţi într-o zonă sălbatică, în Lunca Dunării, spre Zimnicea, la 20 de kilometri depărtare de orice aşezare. Am stat la o cabană în mijlocul pădurii şi, chiar dacă nu am avut o mare petrecere, a fost romantic şi deosebit.

- Unde vă petreceţi vacanţele?
- Iarna mergem la schi, soţul meu fiind un împătimit al acestui sport. Eu prefer căldura, chiar dacă sunt născută iarna. Schiem în Austria, Franţa, Canada, dar şi pe pârtiile din România.