Main menu

header

de Daniela Purgaru

Relaţia voastră merge de minune, a trecut ceva timp de la prima întâlnire, însă el se încăpăţânează să nu facă pasul cel mare? Psiholog Mirela Zivari (foto), de la clinica „TerapiaM” din Bucureşti, îţi spune ce poţi face pentru ca el să cedeze şi să te dorească… oficial.

Asigură-l că eşti o „partidă bună”
Ca să convingi un bărbat să te ceară în căsătorie trebuie ca el să se simtă atât de bine în prezenţa ta, încât să îi creezi o „doză” de dependenţă, să îşi dorească să fie mai mereu în preajma ta. În cazul în care îţi doreşti să faci acest pas iată câteva indicii care îţi pot fi de ajutor:
- După ce ţi-ai revizuit comportamentul faţă de el şi te asiguri că eşti o „partidă bună”, poţi trece la pasul următor: inducându-i, subconştient, ideea de căsătorie. Accentuează, când vă uitaţi împreună la filme, cât sunt de fericite personajele principale că s-au căsătorit, cât de frumoasă este petrecerea de nuntă, admiră rochiile de mireasă dintr-o vitrină şi faceţi împreună planuri despre cum veţi arăta peste zece ani în familie.

Nu îl cicăli niciodată!
- Fii mereu sexy, iar când mergeţi împreună undeva fii strălucitoare, feminină, zâmbitoare, lasă o impresie bună prietenilor şi cunoscuţilor săi şi, mai ales, părinţilor. În felul acesta îţi faci „asigurarea” că te va lua mereu cu el şi va fi încântat să te ţină de mână. Curând vei auzi din partea apropiaţilor întrebarea: „Când vă căsătoriţi?”;
- Nu îl cicăli niciodată! Este lângă tine, înseamnă că te iubeşte. Aşadar, nu îl face să creadă că s-a înşelat.

Bărbaţii preferă femeile puternice
- Nu fi posesivă! Nici ţie nu ţi-ar plăcea să fii sunată din oră în oră şi întrebată unde eşti, cu cine, cât stai, când ajungi acasă etc.
- Fii alături de el şi cere-i părerea, sfatul, ia-l cu tine ori de câte ori ai ocazia. În felul acesta va simţi că face parte din viaţa ta, că îi acorzi o importanţă deosebită şi, de asemenea, va observa activităţile importante pe care le ai, apreciindu-te din ce în ce mai mult;
- Fii puternică. Bărbaţii au nevoie de femei care nu plâng din orice, optimiste şi bătăioase în carieră. Totodată, îţi faci şi ţie un mare bine.

Care pot fi motivele refuzului
Dacă totuşi, refuză ideea de căsătorie, este bine să afli care sunt motivele. Acestea pot fi:
- căsătorie = închisoare;
- îl sperie eventualele responsabilităţi ce pot apărea;
- se gândeşte că va urma un copil, iar el nu-şi doreşte unul acum;
- mai vrea să „burlăcească” o perioadă;
- nu consideră ca eşti „aleasa” lui;
- îl sperie nunta în sine;
- crede că această instituţie nu poate decât să deterioreze relaţia şi să ducă la divorţ (mai ales dacă are părinţii divorţaţi).
După ce afli motivul lui ar fi bine să te gândeşti şi la al tău. De exemplu, în cazul în care motivul tău este că vrei să faci un copil şi ai vrea ca acesta să se nască într-o familie cu acte-n regulă, ai putea să te gândeşti că lipsa căsătoriei dintre părinţi nu mai este o problemă în ziua de azi. Aşadar, gândeşte-te dacă merită să forţezi căsătoria.

Arată-i avantajele renunţării la burlăcie
Oricum, este foarte important să-l încurajezi şi să nu-l bombardezi cu reproşuri. Dacă este nevoie, abordează acest subiect de mai multe ori, cu răbdare, fără să fii foarte insistentă. Nu uita să-i transmiţi că într-o relaţie este nevoie de eforturi şi să-i aduci în atenţie strădaniile pe care şi tu le faci. Apelează la argumente clare şi semnificative atunci când îi spui cât de mult înseamnă căsătoria pentru tine, pentru că-i va fi greu să înţeleagă argumente de genul: „Mi-ar plăcea mult!” sau „Să fim şi noi în rând cu lumea”. Arată-i avantajele pe care le veţi avea după ce vă veţi căsători.

Dacă doriţi să primiţi mai multe sfaturi legate de îmbunătăţirea relaţiei de cuplu, apelaţi la serviciile Clinicii „TerapiaM”, din Str. Dumbrava Roşie, nr. 12A, sector 2, Bucureşti sau puteţi suna la numărul de telefon 021/210.25.65.