Main menu

header

de Maria Petrache

Sexul ar trebui să ocupe una dintre cele mai importante locuri în viaţa noastră şi nu doar pentru că ar constitui o nevoie primară a omului, dar şi pentru că aduce foarte multe beneficii. De multe ori însă, suntem prea ocupaţi pentru a face sex, chiar dacă îl considerăm la fel de important. Activităţile de zi cu zi, stresul, copiii sau diverse alte probleme de cuplu ne fac să pierdem interesul pentru sex. Totuşi, ar trebui să ne facem timp pentru sex, întrucât e păcat să nu profităm de beneficiile sale asupra organismului şi psihicului.

Gesturile mărunte menţin pasiunea
Multe cupluri nu reuşesc să îşi facă timp pentru sex, deoarece pe parcursul zilei nu au niciun fel de legătură romantică unul cu celălalt, iar seara le vine greu să lase deoparte toate gândurile şi activităţile de peste zi pentru a se bucura de intimitate. Nu faceţi această greşeală şi luaţi-vă câteva minute în timpul zilei pentru a menţine pasiunea între voi. Uneori ajunge să vă ţineţi din când în când de mână, să vă sărutaţi pasional, chiar dacă doar pentru un minut, să evitaţi săruturile pe obraz, care mai degrabă aduc a amiciţie decât a cuplu matur. Dacă timpul nu vă permite să petreceţi timp fizic împreună, e foarte important să ţineţi legătura telefonic, să vă trimiteţi câte un mail ghiduş, în care să vă faceţi planuri pentru o seară în doi. Orice exprimare a afecţiunii înseamnă că vă puteţi menţine viaţa intimă mereu la cote înalte.

Stabiliţi o seară numai a voastră
Stabiliţi-vă în fiecare săptămână o seară numai a voastră. E cea mai bună metodă pentru a vă face timp pentru sex. Bucuraţi-vă de un preludiu pe cinste, de o cină romantică şi un film, apoi restul va veni de la sine. Chiar dacă nu reuşiţi să faceţi o astfel de seară săptămânal, cel puţin o dată la două săptămâni este necesar să vă lăsaţi deoparte orice alte gânduri şi atribuţii pentru a fi împreună. Dacă aveţi copii, puteţi opta pentru a-i lăsa cu bona sau cu bunicii măcar din când în când. Scopul unei astfel de seri petrecute în doi este să vă bucuraţi de intimitate, ca la începutul relaţiei, să vă redescoperiţi.

Pregătiţi-vă din vreme!
Chiar dacă nu faceţi sex în fiecare zi, atunci când se întâmplă trebuie să lăsaţi deoparte orice alt gând şi să daţi frâu fanteziei. De multe ori, cuplurile renunţă la sex, considerând că au atât de multe alte gânduri şi probleme de rezolvat, încât îl pot amâna. Ei bine, când faceţi sex nu mai contează nici datul cu aspiratorul, nici temele copiilor, nici proiectele de la birou. Dacă ştiţi că urmează o seară în doi, pregătiţi-vă din timp: vorbiţi cu bona pentru copii, lucraţi în avans pentru serviciu şi mai ales anunţaţi-vă prietenii că nu primiţi vizite neaşteptate.

Limbajul secret
Multe cupluri folosesc un limbaj secret, un cuvânt-cheie sau o frază cu subînţeles pentru a-şi transmite că au chef să facă dragoste. O partidă de sex este intim şi reprezintă legătura puternică, dar şi încrederea între parteneri. Cu un plan ticluit de mult, fiecare dintre voi îşi va petrece ziua cu gândul la „desertul” ce îl va aştepta seara. Faptul că vă daţi un mic avans nu înseamnă că sexul va fi mai puţin spontan.