Main menu

header

897 20 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Chiar dacă în ultimul timp femeile înclină tot mai mult balanța în ceea ce este numit „conducerea lumii”, atribuită bărbaților, în mediul online încă așteaptă ca domnii să facă primul pas pentru o întâlnire. Un studiu recent arată avantajele schimbării acestui comportament.

Depășirea fricii de respingere

O cercetare derulată de site-ul de dating OkCupid a constatat că bărbații sunt mai predispuși să trimită primii mesaj pe site-urile de întâlniri decât femeile. Această tendință a fost înregistrată în rândul femeilor de toate vârstele, care fac acest gest în medie de trei ori mai rar decât domnii. Stacy Kaiser, editor al publicației „Live Happy” și psihoterapeut autorizat, explică: „Multe femei încă mai păstrează tradițiile de modă veche, cum ar fi să se bazeze pe bărbați pentru a face prima mișcare. Frica de respingere este sentimentul implicat în asta”.

Drum lung de la preferință la decizie

Compania a fost surprinsă de rezultatele proiectului de cercetare, întrucât descoperirile contrastează cu ideea că femeile tinere fac parte dintr-o cultură de conectare care a atins apogeul odată cu apariția aplicațiilor de dating. Doar că, potrivit specialiștilor citați de CNN, când dă primul mesaj pentru o întâlnire folosind un site de dating, o femeie își poate crește șansele de a merge la o întâlnire cu un bărbat care o atrage. Potrivit constatărilor site-ului OkCupid, „chiar dacă femeile selectează cele mai bune opțiuni, în final este cel mai probabil să meargă la o întâlnire cu cineva mai puțin atractiv chiar din punctul lor de vedere”. Totodată, cercetarea a relevat faptul că șansele sunt în favoarea femeii care trimite ea mai întâi mesaj unui domn care o atrage, în 30% dintre cazuri acest gest transformându-se în conversații.

Dacă inițiază contactul pe un site de dating, doamnele și domnișoarele au de 2,5 ori mai multe șanse de a primi un răspuns