Main menu

header

839 20 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Experții de la Universitatea Pittsburgh, din Pennsylvania, SUA, au elaborat o aplicație cu totul deosebită, cu ajutorul căreia îndrăgostiții pot tri- mite direct și instantaneu ritmul propriei inimi persoanei iubite.

Conexiune digitală mai intimă

Aplicația Significant Otter poate oferi cuplurilor un mod de comunicare mult mai intens decât utilizarea emoji-urilor sau a altor însemne similare. Concepută în principal pentru utilizatorii de ceasuri inteligente, aplicația monitorizează ritmul cardiac al îndrăgostitului, îi evaluează starea emoțională și apoi se pot trimite exact acele sentimente, în timp real, către partener, sub forma unei vidre… prietenoase și animate. „Indiciile noastre sociale sunt limitate online. Explorăm o nouă modalitate de a sprijini conexiunea digitală printr-un indiciu mai profund și mai intim”, explică specialistul Fannie Liu. Odată ce aplicația măsoară ritmul cardiac simțit de o persoană, aceasta îi oferă utilizatorului o ale- gere de vidre numai bune de de trimis.

Reacție de susținere instantanee

Cercetătorii au început să testeze aplicația în aprilie 2020, cu 20 de cupluri. Pandemia de coronavirus a oferit mediul perfect pentru a se observa cum oamenii se conectează cu cei dragi atunci când trebuie să-și păstreze distanța socială. Rezultatele au dezvăluit că utilizarea semnalelor biologice, cum ar fi ritmul cardiac, a făcut ușor pentru cupluri să comunice mai autentic în timpul carantinei. Dacă aplicația detectează o frecvență cardiacă rapidă, desenul este entuziasmat sau supărat. Partenerul poate răspunde cu o animație similară care îi oferă sprijin. Aceste reacții includ vidre îmbrățișate sau vidre care se țin de mână. Participanții la teste au susținut, după utilizarea noii aplicații, că acest tip de conectare le-a permis să simtă mult mai multe lucruri despre persoana iubită, chiar dacă nu au putut fi împreună fizic.

„Poate fi un gest foarte intim să simți bătăile inimii cuiva“ Fannie Liu, Universitatea Pittsburgh, SUA