Main menu

header

815 23 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

O cercetare recentă a experților americani a dat la iveală faptul că partenerii de cuplu care au preferințe opuse nu au motive să-și facă griji: cu cât sunt mai diferite gusturile, cu atât este mai înfloritoare relația.

Diversitate și experiențe noi

Peste 66% dintre respondenții la un chestionar prin care experții de la OnePoll au dorit să „ia pulsul” relațiilor romantice au afirmat că nu contează dacă gusturile celor pe care îi iubesc sunt asemănătoare cu ale lor. Pe de altă parte, aproape 70% dintre participanții la experiment au menționat faptul că partenerii lor preferă alte mâncăruri, alte emisiuni de televiziune, alt fel de petrecere a timpului liber, alt gen de muzică etc., dar că aceste lucruri nu-i împiedică să aibă sentimente profunde pentru cei cu care se află într-o relație. Chiar dimpotrivă: gusturile diferite ale partenerilor sunt motive de diversitate și de experiențe noi.

Îngrijirea personală, reper fix

Atunci când au fost întrebați ce îi atrage cel mai mult la partener, respondenții au declarat în proporție covârșitoare că igiena este cel mai important aspect. Mai precis, curățenia și exercițiile fizice au depășit 30 de procente dintre răspunsuri, hrana și rutina de îngrijire 40%, iar îngrijirea generală, cu tot cu mediul de viață, a marcat 45 de procente. Aceste rezultate schimbă, într-o oarecare măsură, trendul ultimilor ani, care era centrat pe compatibilitatea emoțională atunci când venea vorba despre evaluarea unui viitor partener. „Este impresionant cât de importante pentru edificarea și durabilitatea unei relații au devenit îngrijirea personală și un stil de viață adecvat”, punctează Sophie Watson, reprezentant al companiei EliteSingles, care a comandat studiul.

Indiferent de gusturile partenerilor, interesele majore comune, respectul reciproc și comunicarea sunt cele mai importante trăsături care favorizează reușita unui cuplu (studiu OnePoll)