Main menu

header

778 21 2de Călin Popa şi Matei Udrea

Poate părea paradoxal, dar în cuplul modern, timpul personal, în care fiecare dintre parteneri se distanțează pentru a rămâne doar cu gândurile sale, este în fruntea listei de preocupări.

Cheia relației reușite

Pentru 85% dintre americani, timpul personal este considerat cheia unei relații de cuplu reușite, mai important chiar decât a ieși la întâlnire. Mai mult, studiile au constatat faptul că 41% dintre cei chestionați declară că ar termina o relație în care nu li s-ar permite să aibă un timp doar al lor atunci când au nevoie de o pauză. De asemenea, 58% dintre respondenți afirmă că își îndeamnă partenerii să se desprindă câteodată și să-și acorde un răgaz doar pentru ei.

O oră pe zi pentru preocupări exclusive

Timpul personal intră și în ecuația vieții de fiecare zi. Astfel, participanții la studiu estimează că în jur de 50-60 de minute zilnic le sunt necesare pentru preocupări exclusive, cum sunt privitul la televizor, sportul preferat sau pur și simplu o pauză de ceai. Respondenții consideră că au nevoie de mai mult timp personal, iar acest lucru se întâmplă atunci când serviciul este stresant sau când nu reușesc să se odihnească suficient.

Printre prioritățile declarate de partenerii de cuplu, pe locul al doilea se află timpul personal, după… petrecerea timpului cu cei dragi