Main menu

header

732 23 2de Călin Popa şi Eduard Popa

Foarte multe studii s-au oprit în dreptul felului în care bărbații ajung să aibă aventuri în timpul unei relații stabile și îndelungate. Recent, psihologii de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Norvegia au luat în calcul ce se întâmplă atunci când femeia ia o astfel de inițiativă. Rezultatele au fost cel puțin spectaculoase.

Femeile trasează limita

Bărbații aflați în relații de lungă durată inițiază sexul ocazional de trei ori mai des decât femeile, dar actul respectiv se petrece mult mai frecvent atunci când acestea din urmă iau inițiativa. Potrivit specialiștilor norvegieni, aceasta este dovada faptului că în final femeile sunt cele care trasează limita atunci când vine vorba despre aventuri.

Distincție între aventură și emoție

După ce au evaluat mai mulți factori din relațiile pe termen lung - fericirea în cuplu, angajamentul față de partener, gradul de intimitate, încrederea și iubirea -, experții norvegieni au concluzionat că femeile care inițiază aventuri în afara relației „oficiale” caută în primul rând pasiunea. „Explicația faptului că femeile sunt mai deschise către sexul ocazional rezidă în distincția clară pe care o pot face între componenta sexuală și cea emoțională”, explică profesor Edward Ottesen Kennair.

„Pasiunea în relație decide cât de des face o femeie sex“ Trond Viggo Grøntvedt, Universitatea de Știință și Tehnologie din Norvegia