Main menu

header

de Daniela Purgaru

Constituiţi de ceva vreme un cuplu, vă înţelegeţi bine şi aţi decis să vă mutaţi împreună? Vă gândiţi că vă va fi greu să vă acomodaţi cu obiceiurile celuilalt şi vă este teamă să nu vă certaţi din această cauză? Dana Cristea, psiholog la Clinica TerapiaM din Bucureşti, vă oferă câteva sfaturi ce vă pot ajuta.
Nu aţi avut până acum nicio relaţie de iubire satisfăcătoare şi sunteţi în căutarea sufletului-pereche pentru a vă simţi împliniţi? Psiholog Dana Cristea, de la „Clinica TerapiaM”, vă spune ce trebuie să căutaţi şi cum vă puteţi găsi jumătatea.

Teama de singurătate şi dorinţa de a avea o familie ne fac pe cei mai mulţi dintre noi să căutăm pe cineva care să ne iubească şi să ne înţeleagă perfect. Aşadar, sufletul-pereche reprezintă idealul. Este persoana lângă care ne simţim firesc, natural, ca şi cum am fi cu propria persoană.

Vă împărtăşeşte toate preferinţele
Sufletul-pereche este persoana de sex opus, care vă împărtăşeşte trăirile, iubirea, preocupările, sentimentele şi stările interioare. Este o oglindire a sinelui sau, uneori, o completare a acestuia. Are aceleaşi idealuri, îi place aceeaşi muzică, adoră aceleaşi filme. Împărtăşeşte iubirea voastră pentru copii, pentru oameni, pentru natură, pentru ploaie, dar, mai ales, are iubire pentru voi.

De oriunde şi de nicăieri
Multă lume se întreabă: „Unde pot găsi sufletul-pereche?”. Ei bine, oriunde şi nicăieri. Şi până la urmă, important nu este unde îl căutaţi, ci ce anume doriţi.
De aceea trebuie să vă definiţi foarte bine cum aţi vrea să fie acest suflet-pereche, pentru că numai dacă ştiţi ce căutaţi exact îl puteţi găsi. Vreţi să fie identic cu voi sau să vă completeze? Dar ţineţi minte că nu trebuie să vă concentraţi pe ce nu vreţi să găsiţi, deoarece de cele mai multe ori se întâmplă să daţi exact peste ceea ce vă feriţi de fapt! Trebuie să aveţi în minte caracteristicile pe care le căutaţi.

Nu vă irosiţi viaţa căutându-l!
Se spune că fiecare dintre noi are un suflet-pereche pe lumea asta. Dar atenţie! Nu vă petreceţi toată viaţa căutându-l şi uitând astfel să trăiţi! Dacă e să se întâmple, se va petrece cu siguranţă şi îl veţi recunoaşte din prima.

Dacă doriţi să primiţi mai multe sfaturi legate de îmbunătăţirea relaţiei de cuplu, apelaţi la serviciile Clinicii „TerapiaM” din Str. Dumbrava Roşie, nr. 12A, sector 2, Bucureşti sau puteţi suna la numărul de telefon 021/210.25.65.