Main menu

header

716 23 2de Călin Popa şi Eduard Popa

Atunci când îndrăgostiții se mută împreună, se poate întâmpla să fie foarte fericiți și să se amuze decorând interiorul sau, dimpotrivă, să se certe frecvent din pricina tuturor detaliilor de interior ale locuinței, așa cum arată un studiu de dată recentă.

Sute de ore de griji

Foarte multe cupluri experimentează frustrări frecvente atunci când se apucă de mobilat sau de decorat locuința. De fapt, certurile care sunt generate de aceste activități sunt mai frecvente decât s-ar putea crede, specialiștii americani constatând că, în medie, partenerii au dispute pe tema mobilierului de șapte ori pe lună! În urma unui studiu comandat de un producător de mobilă a reieșit faptul că oamenii petrec peste 200 de ore din viețile lor făcându-și griji să găsească piesele perfecte pentru interioarele locuințelor lor. Când vine vorba despre îmbunătățiri, certurile se aprind rapid și consumă, la rândul lor, zeci de ore în fiecare an.

Stilul și culorile aprind disputele

De la care anume obiecte se iscă cele mai multe certuri? Înainte de toate, de la sumele care trebuie alocate acestor redecorări, trei din zece cupluri nefiind de acord decât după lungi discuții în contradictoriu câți bani să dea pe mobilă. Urmează gadget-urile, stilul de mobilă, culorile (20%), decorurile (58% dintre bărbați au declarat că preferă să se abțină de regulă de la comentarii, ca să nu iște dezbateri aprinse). Cea mai mare bătaie de cap se constată când se trece efectiv la cumpărarea de mobilă, un sfert dintre participanții la studiu declarând că nu sunt deloc încântați să facă astfel de cumpărături cu partenerul, iar 15% au afirmat chiar că nu se duc deloc la magazin, ca să evite disputele.

ATENŢIE! Cuplurile se iau la harță din pricina mobilei în public, acasă, în prezența familiilor și prietenilor, în magazine sau în avion.