Main menu

header

665 23 4de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Familiștii contemporani se află în cea mai bună perioadă a istoriei: bărbații singuri care doresc să se însoare sunt mai avantajați ca niciodată de posibilitatea de a-și găsi perechea ideală.

Multe candidate bogate și educate

Specialiștii de la Universitatea din Kansas au observat că bărbații au șanse foarte mari de a se căsători cu femei mai educate și mai prospere. Între 1990 și 2010, influxul pe segmentul feminin al beneficiilor conferite de ascensiune și de educație a sporit cu 13%, arată autorii cercetării. De altfel, în lumea contemporană există mai multe femei bogate și educate candidate la măritiș decât bărbați. Cu alte cuvinte, această ascensiune a femeilor este de foarte bun augur pentru bărbați, și pentru tinerii deja căsătoriți, și pentru cei care vor să facă asta în viitorul nu foarte îndepărtat.

„Piața” mariajului, convenabilă pentru domni

Potrivit specialiștilor, egalizarea veniturilor sau cel puțin apropierea acestora de cele ale bărbaților a generat un asemenea avantaj pentru aceștia, încât nici măcar nu se mai plâng și nu mai încearcă să blocheze această evoluție. „Priviți la calitatea vieții, determinată în prezent mai mult de venitul familiei per ansamblu decât de câștigurile personale, individuale. Bărbații se simt foarte bine într-o lume în care femeile aduc bani mulți acasă, iar «piața» mariajului a crescut convenabil pentru bunăstarea lor economică”, punctează sociologul ChangHwan Kim.

În lume există mai multe femei bogate și educate candidate la măritiș decât bărbați