Main menu

header

620 25 2de Roxana Istudor şi Florica Pintea

O cercetare derulată la Universitatea de Tenhologie din Queensland a pus în evidență faptul că, în ciuda listei de preferințe pe care declară că o au cei care apelează la întâlnirile online, în realitate, aceștia sunt mult mai puțin pretențioși.

Profiluri mult diferite

Astfel, analizând comportamentul a peste 41.000 de australieni, specialiștii Stephen Whyte și Benno Torgler au concluzionat că felul în care oamenii își caută parteneri în mediul virtual se schimbă dramatic și rapid, odată cu creșterea spectaculoasă a ofertei. „Am analizat dacă doritorii chiar încearcă să contacteze persoanele pe care le consideră ideale din punct de vedere al preferințelor lor și am observat că nu fac acest lucru”, punctează Whyte.

Căutările îndelungate au dispărut

Studiul a furnizat date unice despre evoluția alegerilor când vine vorba despre parteneri din mediul virtual. Dacă inițial se pornește de la „perfect”, această pretenție nu durează mult, pentru că ritmul în care se derulează întâlnirile stabilite în mediul virtual nu mai permite căutări îndelungate. Astfel, de la „ideal”, tot mai mulți dintre cei care își caută sufletul-pereche în acest fel ajung la… „acceptabil”. În final, cei care doresc întâlniri online contactează persoane cu profiluri mult diferite de cerințele inițiale, conchid specialiștii.