Main menu

header

617 29 2de Dana Georgescu şi Alexandru Filcu

O echipă de oameni de ştiinţă a ajuns la concluzia că „în ciuda credinţei populare, a rămâne într-o căsnicie nefericită poate fi cel mai bun lucru”, după cum susţine Harry Benson, de la Marriage Foundation.

Aducerea pe lume a unui copil, o investiție pentru cuplu

Majoritatea căsniciilor au parte de momentele lor de nefericire, „însă dincolo de cazurile de fericire extrem de rare în care relaţia implică abuzuri, majoritatea cuplurilor pot trece peste dificultăţi pentru a fi fericite mai târziu”, a spus Harry Benson. Spre exemplu, majoritatea cuplurilor care sunt nefericite când primul lor copil vine pe lume se vor simţi împlinite un deceniu mai târziu dacă fac eforturi pentru menţinerea relaţiei. Şapte din zece cupluri rămân împreună după naşterea primului copil în ciuda neînţelegerilor dintre cei doi, potrivit concluziilor unui studiu efectuat de Marriage Foundation din Marea Britanie. Cercetarea comandată de organizaţie a condus la concluzia că 68% dintre aceste cupluri au declarat că erau fericite zece ani mai târziu. În plus, 27% au spus că erau „extrem de fericite” acordând relaţiei un scor de şapte din şapte.

Trebuie făcute eforturi de ambele părți

„Ţinând cont de nivelul ridicat de dezbinare a familiilor - în special în primii zece ani (n.r. - de relaţie) -, aceasta este o cercetare foarte importantă, care dărâmă mituri”, a declarat fostul judecător Sir Paul Coleridge, fondatorul Marriage Foundation, potrivit sursei citate. „Acest studiu demonstrează că simplul fapt că un cuplu are bătăi de cap în ceea ce priveşte plierea pe nevoile copiilor nu înseamnă că nu va reuşi să o scoată la capăt şi să aibă o relaţie de calitate, satisfăcătoare pe termen lung”, a explicat acesta. Relaţiile de cursă lungă „nu se întâmplă pur şi simplu”, mai este de părere Coleridge, acestea fiind „făurite cu multe eforturi de ambele părţi, în timp”. Menţinerea relaţiei este „de departe cel mai bun şi mai important ingredient în dezvoltarea copilului”, a completat acesta.

Sfaturi de la Tom Hanks, căsătorit de 28 de ani

617 29 3Tom Hanks și soția sa, Rita Wilson, sunt căsătoriți de 28 de ani. Și azi ei par la fel de îndrăgostiți ca atunci când erau tineri, dovadă, o fotografie publicată de aleasa actorului, de Valentine's Day, pe Instagram. Întrebat care este secretul său pentru o relație de durată, Hanks a răspuns simplu: „Pur și simplu ne plăcem”. El a mai declarat că de abia așteaptă să ajungă acasă la sfârșitul zilei să o vadă pe soția sa, și crede că și soția simte la fel. Astfel, relația dintre cei doi este una reală, bazată pe compatibilitate, respect reciproc, apreciere și dragoste.