Main menu

header

546 25 2de Dana Purgaru

Se comportă misterios, se ascunde când vorbeşte la telefon, își ține prietenii departe de relația de cuplu și nu oferă detalii legate de locurile în care se duce. Iată doar câteva dintre indiciile că partenerul de viaţă are pe altcineva, potrivit lui Maxwell Billieon, autorul cărţii „Death of the Cheating Man”. Autorul, care se autodescrie drept un „mare infidel vindecat”, susţine că de foarte multe ori semnele că partenerul de viaţă înşală rămân neobservate nu pentru că ar fi greu de identificat, ci pentru că persoana înșelată nu știe la ce să fie atentă. Așadar, este util de învățat aceste indicii, pentru că, parafrazându-l pe Caragiale, dacă e trădare... cel puțin s-o știm și noi.

Nu vă lasă să răspundeți la telefonul său

Maxwell Billieon enumeră în cartea sa despre relații de cuplu opt semne că partenerul înșală și susține că, dacă acestea ar fi identificate din pripă, relația ar putea fi salvată sau cel puțin nu ar mai apărea tensiunile în cuplu, iar stresul ar fi diminuat.

Unul dintre modurile de a afla cum stau lucrurile, potrivit autorului, este să răspundeți la telefonul partenerului. Dacă acesta interzice în mod repetat accesul la telefonul său mobil şi nu vă permite să răspundeți atunci când nu este în preajmă, acest lucru ar putea să ridice semne de întrebare cu privire la fidelitatea sa.

Dacă poartă frecvent conversaţii telefonice în locuri mai puţin obişnuite pentru a nu fi auzit și a ţine departe zgomotele din casă poate fi un alt indiciu.

Puteți testa dacă are încredere să vă ofere parolele de la conturile de e-mail și de la rețelele de socializare pe care este activ. „Relaţiile solide sunt bazate pe încredere”, susține Billieon în cartea sa. „Chiar şi atunci când este vorba despre accesul la conturile partenerului de pe reţelele de socializare sau e-mail”. Dacă nu are nimic de ascuns, acesta este atât un semn de încredere, cât şi de fidelitate.

Refuză să își prezinte prietenii

O persoană mândră de partenerul de viață îl prezintă pe acesta colegilor, prietenilor și rudelor și se bucură de timpul petrecut împreună. Dacă însă evită deplasările în cuplu la întâlnirile cu prietenii şi nu i se pare necesar să își prezinte soțul/soția cunoștințelor, acest lucru poate fi interpretat drept un semn că ceva nu este în regulă. „Orice persoană fidelă doreşte ca familia să îl cunoască pe cel sau pe cea cu care formează un cuplu. Este vorba despre «simţul proprietăţii». Dacă, după o perioadă de relaţie, nu dă semne că își dorește să îi cunoaşteți familia, înseamnă că în viaţa sa ar putea exista altcineva considerat demn de acest lucru”, susține Maxwell Billieon.

Plecările de acasă la ore neobişnuite reprezintă un alt indiciu că s-ar putea să fie o persoană infidelă. În acest caz, situația ar trebui evaluată şi, în cazul în care nu există argumente solide şi verificabile, ar trebui ca situația să fie lămurită imediat, pentru a afla ce se întâmplă cu adevărat.

Primește mesaje „deocheate”

În situația în care partenerul de viaţă primeşte sau trimite mesaje cu caracter sexual, acesta este un semn clar că are o relație extraconjugală, mai scrie autorul. Chiar şi când acesta primeşte fotografii de la alte persoane pe telefonul mobil este un motiv că ar putea călca strâmb.

Unul dintre cele mai frecvente semne şi, totodată, cel mai evident că partenerul are pe altcineva este acela că la începutul relației nu dorește să își pună la comun prietenii, mai ales pe cei de sex opus. „În mod normal, prietenii lui ar trebui să devină şi prietenii tăi, însă, dacă iubitul nu-şi doreşte asta, este posibil ca, în unele cazuri, să fie vorba mai mult decât despre o prietenie”, mai spune Maxwell Billieon. Acest obicei este de multe ori practicat de persoanele care nu se implică total într-o relație amoroasă și așteaptă întâi să vadă dacă aceasta merge înainte de a renunța la cealaltă persoană, lucru ce ține, evident, tot de infidelitate.

„Relaţiile solide sunt bazate pe încredere. Chiar şi atunci când este vorba despre accesul la conturile partenerului de pe reţelele de socializare sau e-mail“ (Maxwell Billieon)