Main menu

header

540 19 4de Dana Purgaru

Se știe că prima dragoste nu se uită niciodată. Însă, ceea ce sociologii au aflat recent este că această relație ne influențează modul de comportament în cuplu pentru tot restul vieții.

Romanticii au relații mai scurte

Starea de euforie declanșată de iubirea din tinerețe poate deveni un etalon deloc realist la care individul se va raporta în viitor în toate relațiile sale de cuplu, potrivit unei cercetări efectuate la Institutul de Cercetare Socială și Economică al Universității din Essex. De asemenea, oamenii de știință au mai arătat că persoanele care au o înclinație spre romantism, care doresc să retrăiască pasiunea intensă din trecut, acei fluturi în stomac declanșați de dragoste, au șanse mult mai mici de a se bucura pe termen lung de partenerul de viață decât cei pragmatici, care știu exact ce vor de la o relație.

Pasiunea dintâi trebuie dată deoparte

Astfel, cercetătorii sfătuiesc pe toată lumea să se ferească să se lase „vrăjiți” de prima dragoste și să se concentreze pe relația actuală fără însă a face comparații cu ceea ce au trăit în trecut. „Problemele apar atunci când încerci nu numai să obții totul de la o relație matură, dar, de asemenea, aspiri la atingerea cotelor de entuziasm și intensitate emoțională pe care le-ai avut în prima experiență amoroasă. Soluția este clară: dacă te poți proteja de pasiunea incandescentă a primei relații, vei fi mai fericit în cele care o vor succeda”, a concluzionat doctor Malcolm Brynin de la Universitatea din Essex.

Canicula ţine partenerii de viaţă la distanţă

Vremea foarte călduroasă din ultima perioadă are efect negativ și asupra vieţii de cuplu. Aceasta este concluzia unui studiu realizat pe circa 8.000 de persoane de site-ul specializat în relaţii extraconjugale gleeden.com. Astfel, oamenii recunosc faptul că atunci când temperatura este foarte ridicată sunt mai iritabili (76%), mai nervoşi (62%) şi mai obosiţi (36%), dar și mai puţin dispuşi să aibă relaţii sexuale (42%). Toate acestea influențează într-un mod nefast fericirea partenerilor de viață. În cadrul studiului, participanții au declarat că vremea foarte caldă sporește numărul certurilor, apropierea față de soț/soție este din ce în ce mai rară și, mai mult, trei persoane din 10 recunosc că dorm separat în perioadele de caniculă.