Main menu

header

540 19 1de Dana Purgaru

Oamenii vor întreţine în mod regulat relaţii sexuale cu roboţi în a doua jumătate a acestui secol, spun cercetătorii, iar unii se vor şi îndrăgosti în realitatea virtuală.

O practică ce va lua amploare

Cercetătorii de la Universitatea din Sunderland, Marea Britanie, au emis o teorie controversată care, însă, pare a fi plauzibilă ținând cont de tendința în robotică. „Pe măsură ce realitatea virtuală devine tot mai realistă şi mai captivantă, fiind capabilă să imite şi să îmbunătăţească experienţa sexului cu un partener uman, este de conceput ca unii să aleagă asta în defavoarea sexului cu o fiinţă umană mai puţin decât perfectă”, a declarat Helen Driscoll, psiholog.

Astfel, companiile care realizează producţii pentru adulţi au început deja să ofere acest tip de produse - cu ajutorul tehnologiilor moderne, utilizatorii pot „intra” şi explora filmele pornografice pe propria piele. „Avem tendinţa să gândim despre aceste idei cum ar fi realitatea virtuală şi sexul cu roboţi în contextul normelor actuale. Dar dacă ne gândim în urmă, la normele sociale despre sex de acum 100 de ani, este evident că acestea s-au schimbat rapid şi radical”, a mai spus psihologul care a atras, de asemenea, atenția că marele pericol al acestor practici va fi însingurarea, asociată cu numeroase tulburări fizice şi emoţionale.