Main menu

header

  Mulţi se întreabă care este secretul celor care reuşesc să îşi menţină relaţia ani la rând, poate o viaţă întreagă, la fel de frumoasă şi de plină de satisfacţii ca la început. Vă ajutăm să descoperiţi cinci lucruri esenţiale pe care trebuie să le ştiţi despre relaţii şi despre iubire!

1. Pauza în cuplu este în zadar
Dacă simţiţi că nu mergeţi în aceeaşi direcţie şi că nu vă puteţi înţelege sub niciun chip, pauza nu o să vă ajute să vă lămuriţi. Acest lucru nu vă va rezolva problemele, ci poate să le înrăutăţească şi să vă îndepărteze şi mai mult. Lipsa de încredere şi nesiguranţa vă pot ruina relaţia. În loc să dezertaţi şi să luaţi o pauză pentru reflectare, mai bine rămâneţi împreună şi căutaţi soluţii pentru tot ceea ce vă frământă.

2. Capra vecinului e mai grasă
Când eraţi singur(ă) vă doreaţi o relaţie. Acum, când sunteţi în această situaţie, câteodată deveniţi nostalgic(ă) după vremurile când nu aveaţi nicio obligaţie faţă de nimeni. Iar ceea ce vă nemulţumeşte cel mai mult este că vi se pare că oamenii din jurul dumneavoastră au căsnicii şi relaţii mult mai frumoase şi mai împlinite. Concediul lor în Egipt a fost mai reuşit decât excursia voastră în ţară, poate că ei au o viaţă sexuală mai bună, mai mulţi bani, iar copiii lor sunt mai cuminţi şi au note mai bune. Vă treziţi invidiindu-i pe ceilalţi, involuntar, pentru orice: pentru gazonul lor mai verde, pentru „capra mai grasă”. Nu e chiar aşa! Nu există relaţii perfecte şi nici oameni perfecţi, aşa că bucuraţi-vă de ce aveţi!

3. Câteodată e bine să te culci supărat
O aşa-zisă regulă de aur spune să nu te duci niciodată la culcare supărat(ă). Pare logic până la urmă: adormi greu şi visezi urât dacă încă mai eşti enervat(ă) din cauza a ceea ce a făcut sau nu partenerul(a). Dacă dormiţi în acelaşi pat, nu ar fi mai bine să îl/o bateţi uşor pe umăr şi să începeţi o discuţie pentru clarificarea lucrurilor? Aşa să fie oare!? Ei bine, nu! Această metodă nu e chiar atât de eficientă: nu dă roade tocmai pentru că sunteţi amândoi obosiţi şi vă grăbiţi să încheiaţi cearta, pentru că vă e somn şi vă aşteaptă o zi grea. E frustrant să discuţi chestiuni importante în aceste condiţii. Dimineaţa poate vă treziţi cu alte gânduri, vă trece supărarea şi începeţi să zâmbiţi şi totul e uitat!

4. Sexul este subestimat
Puterea sexului este subestimată, pentru că, în ciuda a ceea ce cred unii oameni, sexul poate dizolva multe conflicte, fiind de mare ajutor în lupta împotriva stresului şi apropie foarte mult două persoane într-o relaţie. Dacă sunteţi sceptici, nu aveţi decât să încercaţi pe propria piele!

5. Gesturile mici contează enorm
Dacă iubitul vă aduce într-o dimineaţă micul dejun la pat sau vă oferă un buchet de flori fără nicio ocazie specială ori dacă îi coaseţi cămaşa preferată sau îi daţi ghetele cu cremă sunt gesturi mici, dar care contribuie la atmosfera plăcută de intimitate în relaţia voastră. Nu trebuie neapărat ca iubitul să vă demonstreze dragostea aducându-vă luna de pe cer sau cumpărându-vă coliere de fiţe cu cristale Swarovsky. Vă puteţi topi de dragul lui, pur şi simplu, când îl vedeţi că se chinuieşte să vă repare cerceii sau încearcă să vă împletească două codiţe!
Maria Petrache