Main menu

header

521 23 3de Dana Purgaru

Se spune că fericirea în cuplu e trecătoare. Dar nu trebuie deloc să fie așa, iar trecerea timpul poate chiar să consolideze starea de bine resimțită de cei doi parteneri. Și asta datorită respectării câtorva trucuri, binevenite în special celor care au trecut de prima „tinerețe” maritală.

Controlați-vă temperamentul

Nu vă vărsați nervii pe partenerul de viață. Învăţaţi când trebuie să vă opriţi într-o ceartă. Un truc simplu ar fi acela de a vă prezenta argumentele în timp ce vă ţineţi de mână sau într-o plimbare pe jos. Riscul de a degenera conflictul este mult mai mic în acest caz.

Mult sport împreună

Sportul în cuplu este una dintre cele mai plăcute și recomandate activități pentru închegarea relației. Însă nu alegeți sporturi în care să fiți adversari, ci parteneri, cu un scop comun.

Împărţiţi democratic treburile casnice

Purtaţi o discuţie onestă unul cu celălalt privind lucrurile care vă plac şi cele pe care urâţi să le faceţi în casă și cădeţi de acord să preluaţi dumneavoastră responsabilităţile casnice pe care partenerul le detestă.

Nu rostiţi niciodată „Ţi-am spus eu”

Chiar dacă aveți dreptate, nu rostiți „Ți-am spus eu”. Orgoliul nu trebuie să facă parte din relaţia dumneavoastră. Dacă greşiţi, recunoaşteţi, iar dacă aveţi dreptate mulțumiți-vă să vă lăudați în gând și să lăsați lucrurile așa, altfel relația va deveni una competițională, tensionată.

Oferiți-i un cadou în zilele proaste

521 23 4Nu trebuie să fie un cadou costisitor și nici măcar nu trebuie neapărat să fie un obiect. Cadoul poate fi reprezentat de un gest binevenit, neașteptat, precum o mână de ajutor în zilele grele sau un preparat culinar deosebit ori un masaj.

Faceţi complimente

Toată lumea iubeşte complimentele, așa că nu vă sfiiți să vă alintați partenerul de viață cum puteți mai bine. Astfel de interacţiuni pozitive pot avea un impact bun asupra relaţiei şi pot să menţină scânteia aprinsă pentru mai mult timp.

Nu uitați să fiți politicoși

Chiar dacă simțiți că vă cunoașteți de o eternitate, nu ignorați importanța respectului. Mulțumiți ori de câte ori partenerul face ceva pentru dumneavoastră, pentru a-i arăta cât de mult îl apreciaţi.

Jucați-vă împreună cu copiii

Copiii sunt bucuria și împlinirea oricărui cuplu. Oricât de ocupați ați fi, rezervați-vă cel puțin o oră pe zi în care să vă jucați cu cei mici. A vă coborî la mintea lor poate fi extrem de relaxant și de amuzant, o reală terapie de familie.

Mențineți „flacăra” vie

Interesul pentru celălalt poate să scadă cu timpul, odată cu dispariția „misterului”, însă este recomandat să vă menţineţi preocupați faţă de gândurile şi de opiniile partenerului. Angajaţi-vă în cât mai multe conversaţii şi este posibil să descoperiţi neîncetat lucruri noi.

Sprijiniți și îndemnaţi

Susținerea partenerului de cuplu are un rol esențial. Atenție însă! Aceasta nu trebuie să ia forma îndemnării sau a „împingerii de la spate”, ci a sprijinului.

Aveți grijă să-i spuneți partenerului/ei cât este de important/ă pentru dumneavoastră. Este un lucru foarte simplu, însă atât de ușor de uitat!