Main menu

header

501 25 1de Dana Purgaru

Se întâmplă ca după prima întâlnire totul să pară numai lapte și miere, și, astfel, multe persoane cad în capcana unei relații amoroase care se dovedește dezamăgitoare în timp, după ce descoperă că „jumătatea” nu este așa cum credeau. Psihoterapeutul american Tina Tessina, specialist în consilierea cuplurilor, a publicat 11 sfaturi pentru toţi cei care doresc să se căsătorească.

Simţul umorului este important

    1. Are simţul umorului. Dacă vă ridică moralul atunci când vă este greu, acest lucru este un semn că şi pe viitor o să vă fie alături la nevoie şi o să vă ajute.
    2. Îl/o preocupă părerea dumneavoastră. Este esenţial ca partenerul de viaţă să ştie să comunice - nu numai despre subiectele care îi sunt familiare - să fie interesat de ideile şi de sentimentele celui de lângă el şi să ţină cont de ceea ce spuneţi sau vă doriţi.
    3. Are tărie de caracter. Urmăriţi dacă în cadrul discuţiilor ştie să-şi susţină argumentele, dar într-o manieră corectă, nu egoistă. Aşadar, nu este important doar să vă asculte, ci şi să aibă propria opinie sau să deschidă subiecte de discuţie.
    4. Ştie să comunice. Cel mai important lucru într-o relaţie serioasă este modul în care partenerii rezolvă o neînţelegere. Aşadar, nu vă feriţi de certuri la începutul relaţiei. Acestea vă dau ocazia să observaţi dacă poate discuta cu voi problema într-un mod constructiv, pentru a găsi soluţii, fără să fie sarcastic sau defensiv.

Asemănările primează, diferenţele contează

    1. Vă acceptă aşa cum sunteţi. Într-o relaţie, partenerii trebuie să se înţeleagă şi să se accepte, chiar dacă au unele păreri diferite. Asemănările sunt esenţiale, însă diferenţele sunt la fel de importante şi ajută la dezvoltarea relaţiei, pentru că stimulează conversaţiile.
    2. Are o fire deschisă şi e o persoană sinceră. Este important ca partenerul de viaţă să nu ezite să vorbească despre el şi să nu mintă sau să se ascundă de dumneavoastră. Acest lucru vă va face să aveţi încredere în sprijinul său în căsnicie.
    3. Este o persoană mulţumită de viaţă. Dacă are o carieră, hobby-uri, prieteni şi relaţii apropiate cu rudele, acest lucru denotă faptul că are o viaţă echilibrată şi că nu reprezentaţi doar un refugiu sau o distracţie.
    4. Îi merge capul. Potrivit specialistei, o relaţie care are la bază doar distracţia nu va dura mult. „Jumătatea” trebuie să fie suficient de inteligentă ca să vă menţină mereu interesul, să nu vă plictisiţi de ea.

Căutaţi maturitatea emoţională

  1. Are un temperament echilibrat. Persoana cu care alegeţi să vă petreceţi viaţa trebuie să fie un om calm, să ştie să facă faţă tuturor situaţiilor, să nu-şi piardă autocontrolul la necazuri.
  2. Este un individ „copt” din punct de vedere emoţional. Maturitatea psihică este foarte importantă pentru a vă putea baza pe soţ/soţie o viaţă întreagă.
  3. Are un trecut transparent. Este indicat ca partenerii să-şi cunoască istoria relaţiilor anterioare. Cel care vă este aproape trebuie să fie capabil să vorbească sincer şi deschis despre fostele relaţii şi să demonstreze că a învăţat din greşelile din trecut.