Main menu

header

de Veronica Zărescu

- O petrecere de neuitat!

Fiecare zi de naştere este o petală de neuitat la floarea vieţii, aşa că aceste momente trebuie sărbătorite aşa cum se cuvine. Magia personajelor Disney şi aruncarea în bazinele cu bile sunt variante potrivite pentru copiii mici, cu vârste cuprinse între 1 şi 8 ani. De pe la 9-10 ani, copiii încep să îşi dorească petreceri adaptate vârstei lor, aşa că organizatorii vin în întâmpinarea lor cu numeroase oferte tematice, cum ar fi: aniversările-spectacol, petrecerile strategice cu laser sau paintball, miniraliurile de Formula 1 sau descoperirea comorii furate. În numărul acesta al revistei noastre vom începe prin a vă prezenta tematica petrecerilor cu laser.

Trageţi cu laser!
Orice copil de pe la vârsta de 6-7 ani, fie fată sau băiat, este atras de jocurile de strategie pe calculator sau pe diverse console. Nu trebuie să vă îngrijoraţi că ei nu sunt interesaţi de coardă sau de şotron, pentru că evoluţia tehnologică a ajuns la un nivel grafic şi strategic atractiv pentru orice vârstă. Jocurile de echipă le stimulează inteligenţa şi le dezvoltă copiilor abilităţile de integrare în societate. Laser tag-ul constă în desfăşurarea unei acţiuni de tip combat, într-un spaţiu închis sau deschis, în cadrul unei echipe sau individual. (adversarul nu este lovit fizic). În interior, acţiunea se desfăşoară într-o sală mare, în care este amenajat un labirint plin de obstacole, care pot fi: maşini, butoaie, cauciucuri, rampe şi nave spaţiale. Pe traseu pot apărea creaturi sau duşmani virtuali, care te provoacă la luptă. Întregul decor este completat de efecte sonore şi fum pentru a recrea atmosfera de luptă.

Echipament şi strategie
Durata unei reprize este de 15-20 de minute, iar echipamentul este format dintr-o armă şi o vestă cu senzori, ceea ce oferă mobilitate maximă „luptătorului”. Jocul de laser tag este controlat de un sistem informatizat, ce permite afişarea scorului în timp real. Astfel, armele emit o rază laser, total inofensivă pentru om, iar atunci când adversarul este atins se emite un semnal sonor, iar computerul de joc înregistrează punctajul.

Costuri şi condiţii de participare
Nu există condiţii speciale de participare din partea organizatorilor. Trebuie doar ca micuţul să aibă înălţimea optimă pentru a purta vesta de luptător şi să înţeleagă misiunea jocului. În ceea ce priveşte limita maximă a vârstei, pot participa la fel de bine şi adulţii, indiferent de anii pe care îi au, pentru că distracţia şi strategia acestui gen de petrecere sunt la fel de mari pentru toată lumea. Costul unei reprize de joc variază între 6 şi 15 lei, în funcţie de ziua, ora şi locul ales. Există oferte speciale pentru aniversări şi reduceri pentru petrecerile din timpul săptămânii.
În numărul viitor vom aduce în atenţia dumneavoastră costurile şi detaliile unei petreceri gen spectacol.