Main menu

header

578 15 1de Roxana Neguţ

Orice părinte îşi doreşte să îi ofere copilului său alternativa unei vieţi sănătoase, să îl protejeze şi să îi asigure tot confortul încă din primele luni de viaţă. Când bebeluşul vine pe lume, părinţii pot lua decizii care, mai târziu, se dovedesc a fi benefice pentru sănătatea copilului. Una dintre aceste alegeri este folosirea unor scutece de bumbac, produse care vă pot feri copilul de alergiile şi iritaţiile la care poate fi expus în cazul folosirii unor scutece de unică folosinţă. Cunoscute încă din cele mai vechi timpuri şi folosite şi astăzi, bineînţeles, în formula îmbunătăţită, ele sunt o alegere sigură şi ecologică, fiind produsul ideal pentru bebeluşii care au alergii la scutecele de unică folosinţă.

Nu conţin coloranţi, geluri toxice sau înălbitori

Scutecele textile moderne sunt realizate exclusiv din bumbac organic, nu conţin coloranţi, geluri toxice sau înălbitori şi au o textură delicată, ideală pentru pielea sensibilă a bebeluşului. În plus, permit ca pielea bebeluşului să respire mult mai uşor decât în cazul scutecelor de unică folosinţă. Au și un important rol decorativ datorită modelelor frumoase şi variate. Se întreţin uşor, prin spălare în maşina de spălat, nu se decolorează şi îşi păstrează forma iniţială după spălare. Pentru a proteja pielea bebeluşului nu se recomandă însă folosirea înălbitorilor chimici sau a balsamului de rufe atunci când spălaţi scutecele textile. Nu trebuie uitat nici rolul multiplu, în alte situaţii de urgenţă, el preluând cu succes rolul unei păturici sau al unui prosop.

Însă, ca orice produs de pe piață, au și câteva inconveniente. Unul dintre acestea ar fi faptul că bebeluşul trebuie schimbat mai des. Se recomandă înlocuirea scutecului textil la o durată de două-trei ore maximum. Hăinuțele copilului nu trebuie să fie foarte strâmte, deoarece în acest caz ar putea exista scurgeri, iar depozitarea lor până la spălare trebuie făcută într-un loc special amenajat. Tocmai de aceea sunt mai greu de utilizat în vacanțe sau în călătorii, deoarece nu pot fi curățate, dar în aceste situaţii, părinţii pot folosi scutece de unică folosință ca înlocuitor provizoriu.

Economie pe termen lung

De asemenea, scutecele de bumbac reprezintă o alegere care nu doar că protejează mediul înconjurător, ci şi o soluţie mai puţin costisitoare pentru bugetul oricărei familii. Se estimează că bebeluşul foloseşte în primul an de viaţă în jur de 1.000-1.200 de scutece de unică folosinţă. În acest caz, dacă veţi alege un scutec textil, chiar dacă investiţia iniţială va fi un pic mai mare, de-a lungul timpului veţi avea de câştigat. Ele se pot refolosi, se pot adapta la dimensiunile în creştere ale bebeluşului datorită sistemului de capse, părinţii scăpând astfel de grija cumpărării lunare a scutecelor. Se estimează că necesarul de scutece textile pentru un bebeluş este de 20-25 de bucăţi, ele fiind folosite până când copilul începe să facă la oliţă.

Aşadar, puteţi face alegeri sănătoase încă din primele luni de viaţă ale copilului, asigurându-i astfel nopţi liniştite şi zile pline de bucuria primelor momente de joacă.