Main menu

header

940 24 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Cuplul de aur al Hollywoodului, George și Amal Clooney, farmecă opinia publică de un deceniu cu povestea lor de dragoste minunată, cu strălucirea și viața lor de poveste. Cei doi sunt și mari iubitori de animale, susținând adopțiile și dând exemplu ei înșiși în acest sens.

Einstein, adoptat obez și adult

940 24 2Cu mult înainte de a o cunoaște pe avocata care avea să-i devină soție, fermecătorul George Clooney avea ca animal de companie un porc pe care l-a iubit nespus și care le-a ținut departe pe toate potențialele partenere de cuplu ale celebrului actor. După ce l-a pierdut pe Max, în viața starului din „Michael Clayton” a intrat Einstein, un Cocker Spaniel pe care George l-a adoptat de la un adăpost și de care s-a atașat profund. Povestea lui Einstein spune multe despre personalitatea unei vedete de calibrul lui Clooney. Atunci când s-au cunoscut, Einstein avea 5 ani, era obez și figura pe lista de eutanasiere a adăpostului, pentru că nu era pui și nu i se putuse găsi un cămin mult timp. A fost șansa vieții patrupedului să fie remarcat de actor. „Am preferat să am un animal de companie mai în vârstă decât un cățel pe care ar fi trebuit să-l dresez. Pe Einstein l-am luat gata instruit și a avut o atitudine grozavă. Vârsta nu contează”, a povestit Clooney pentru cartea „Old Dogs: Rescue Pets with Remarkable Second Acts” („Câini în vârstă. Animale salvate, cu reveniri remarcabile”).

„Mi-am dat pe pantofi cu chiftele, mă temeam că n-o să mă placă”

940 24 3Cei doi au fost nedespărțiți mulți ani, Einstein călătorind cu Clooney peste tot și apărând chiar în reclamele la ceasuri pe care le-a filmat starul din „Descendenții”. „La început, m-am temut că n-o să mă accepte, așa că mi-am dat pe pantofi cu chiftele, dar n-a fost cazul, atracția a fost reciprocă”, își amintește actorul. Einstein a rămas cu Clooney până la sfârșitul vieții sale, a făcut parte din povestea de dragoste a lui George cu Amal și i-a întâmpinat acasă pe fericiții părinți împreună cu gemenii lor. Mereu așteptând cuminte și fericit în fața ușii. Toți banii pe care Einstein i-a avut într-un cont special și pe care i-a „câștigat” din reclame și din faptul că a fost o vedetă a rețelelor de socializare au mers, după moartea patrupedului, către Cap Cocker Rescue, adăpostul unde cândva îl cunoscuse pe George.

Neașteptatul mesager al iubirii

În timpul în care și-a curtat viitoarea soție, care are o apetență deosebită de a comunica pe e-mail, actorul din „Sus, în aer!” folosea înregistrări cu „vocea” lui Einstein, știind că femeia de care se îndrăgostise era o mare iubitoare de animale. Ulterior, în prima sa apariție pe coperta celebrei reviste „Vogue”, proaspăta soție a lui George Clooney a povestit în materialul de fond că, după ce s-au cunoscut, în 2013, actorul includea în mesajele poștei electronice înregistrări cu sunetele pe care le scotea Einstein și îi scria alesei sale că „animalul este capturat și are nevoie de asistență legală”, trimitere la faptul că Amal este un respectat avocat de Drept Internațional. „Urăsc ideea că o ființă trebuie pusă într-o cutie. Pe de altă parte, nu există niciun motiv pentru care avocații nu pot fi distrași”, a detaliat Amal despre felul în care improvizațiile originale ale lui George și neașteptatul mesager al iubirii și-au făcut efectul.

Louie și Millie, aduși acasă în același an

940 24 4După ce l-au pierdut pe Einstein, soții Clooney s-au întors la același adăpost din care îl adoptaseră - Camp Cocker Rescue - și l-au luat acasă pe Louie, tot un Cocker Spaniel, dar auriu. Starul din „Syriana” nu a mai simțit nevoia să-și dea încălțămintea cu carne și nici nu era nevoie: Louie s-a atașat imediat de cei doi. În același an, 2015, cei doi au salvat-o pe Millie, un Basset Hound în vârstă de 4 ani, de la San Gabriel Valley Humane Society. Cățelușa fusese găsită în apropierea unui restaurant local căutând resturi de mâncare, pe jumătate moartă de foame. Când s-au dus s-o adopte, George și Amal l-au luat cu ei pe Louie, ca să observe dacă „își dă acordul”. Lucru care s-a și întâmplat, iar soarta cățelușei s-a schimbat radical. „Mă iubește. Mă urmărește peste tot și a ajuns să iubească și mâncarea italiană”, glumește starul despre prezența frecventă a cățelușei la proprietatea cuplului de pe malul Lacului Como, unde George și Amal petrec clipe de neuitat.

Nate, în casa părinților starului

940 24 5George și Amal Clooney salvează patrupede fără șanse, schimbându-le viața, și nu doar pentru ei. În 2015, în preajma Crăciunului, actorul a anunțat pe rețelele de socializare că l-a adoptat pe Nate, un Terrier cu numeroase probleme de sănătate, șchiop și cu urme de răni, care nu avea multe șanse de a fi adoptat din centrul în care se afla. „Suntem încântați să anunțăm că legenda de la Hollywood, câștigătorul Premiului Oscar și, cel mai impresionant, filantropul George Clooney l-a adoptat pe Prințul nostru, Nate! Ceea ce este impresionant este faptul că George l-a ales pe Nate. Este cu adevărat un sfârșit de basm pentru Prințul Nate... sau un final perfect de film de la Hollywood”, au postat reprezentanții LuvFurMutts Animal Rescue. George i l-a arătat pe Nate mamei sale, prin intermediul unor vdeoclipuri, iar aceasta s-a îndrăgostit de cățelușul care inițial ar fi trebuit să rămână în casa actorului, așa că soții Clooney au aranjat ca animalul să fie livrat ca o surpriză pentru părinții starului, în Ajunul Crăciunului. În plus, George și Amal au făcut o donație care a acoperit operațiile anterioare ale lui Nate, născut cu defecte congenital, trecut prin episoade îngrozitoare în urma vieții pe străzi și ajuns la adăpost într-o stare foarte proastă.

„Ar fi putut avea orice câine din lume, dar soții Clooney au ales să adopte un exemplar cu probleme, a cărui soartă părea legată pe veci de adăpost“ (LuvFurMutts Animal Rescue)

Donaţie pentru îngrijirea altor necuvântătoare nefericite

George și Amal Clooney au rămas legați de adăpostul Camp Cocker Rescue, de unde și-au luat iubiții câini, iar când s-a pus problema îngrijirii a nouă exemplare salvate, au intervenit imediat, cu o donație consistentă, care a acoperit suma necesară. „Nu știam cum aveam să plătim pentru toți acești câini, pe care i-am luat în aceeași zi. Suntem extraordinar de recunoscători familiei Clooney pentru donarea fondurilor de care Camp Cocker avea nevoie pentru a avea grijă de acești pui neglijați, găsiți trăind în condiții îngrozitoare într-o fermă din California. Toți am dansat de bucurie când am aflat că avem fondurile necesare pentru a salva acești cățeluși”, a declarat fondatorul Camp Cocker, Cathy Stanley, pentru revista People. Grație celebrității celor doi, alți donatori au intervenit cu sume importante, George și Amal Clooney schimbând, o dată în plus, viața unor căței sortiți unui destin nefericit.