Main menu

header

881 24 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Un studiu de anvergură a evidențiat faptul că proprietarii de animale de companie sunt foarte preocupați de sănătatea prietenilor necuvântători, fiind mai atenți la starea acestora decât la cea proprie și neprecupețind nimic când vine vorba de a le reda bunăstarea.

Un prieten cu lăbuțe pentru… cel existent acasă

O cercetare extinsă, derulată de OnePoll pentru compania Spot Pet Insurance, a evidențiat faptul că pandemia a crescut anxietatea și îngrijorarea proprietarilor de animale de companie în legătură cu bunăstarea prietenilor necuvântători. Sondajele au arătat că 59% dintre cei care au acasă un patruped au primit ori au achiziționat încă un animal de companie, ca să-i țină de urât celui deja existent acasă. Foarte mulți dintre cei care au făcut acest gest au invocat ca motive interacțiunea animalelor lor cu alte exemplare, îmbunătățirea abilităților de socializare sau pur și simplu distracția alături de un reprezentant al propriei specii. De asemenea, cercetarea OnePoll a pus în lumină o realitate cel puțin interesantă: șapte din zece proprietari de animale de companie iau mai în serios sănătatea fizică sau psihică a prietenului cu lăbuțe decât pe cea proprie.

Grădiniță, terapie comportamentală, acupunctură

După ce au lucrat de acasă, cei care s-au întors la birou și au un animal de companie fac eforturi suplimentare, ducându-l la grădiniță (40%) sau la serviciu (38%). Pentru a ajuta la viața socială a prietenului necuvântător, proprietarii se joacă mai mult cu el și îi acordă mai multă atenție decât înainte. Există și persoane care fac un pas mai departe, apelând la mijloace alternative de ajutor pentru necuvântătoarele din familie, inclusiv antrenamentul comportamental cu un specialist și chiar terapia cu acupunctură. „Sănătatea holistică nu este doar pentru oameni. Vedem mai mulți proprietari de animale de companie care urmăresc o gamă de opțiuni de sănătate și bunăstare pentru prietenii lor cu blăniță. Acest efort include activități care mențin animalele de companie sănătoase din punct de vedere mental și emoțional”, afirmă Trey Ferro, CEO al Spot Pet Insurance.

Piața globală a sănătății animale va atinge circa 80 de miliarde de dolari în 2028

La zi cu vaccinurile, controalele de rutină şi îngrijirea de specialitate

Atunci când au probleme cu sănătatea animalului de companie, oamenii apelează imediat și în proporție foarte mare (peste 60%) la medicul veterinar, mult mai mult decât la blogurile online sau la alți stăpâni de animale. În aceste condiții de grijă exemplară, de care mulți oameni nu dau dovadă când vine vorba despre ei înșiși, se înregistrează o înflorire a industriei serviciilor veterinare, animalele de companie fiind la zi cu vaccinările, cu controalele de rutină și cu vizitele dedicate îngrijirii specializate. Dintre tipurile de servicii care înregistrează o creștere relevantă pentru atenția pe care proprietarii o acordă sănătății animalelor de companie, segmentul de diagnosticare este de așteptat să înregistreze cele mai rapide venituri, datorită creșterii cheltuielilor, a prețurilor, a numărului de clinici veterinare și de spitale cu echipamente și proceduri de diagnostic de ultimă oră.