Main menu

header

875 24 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Ed Sheeran a cunoscut un succes fulgerător și global prin muzica sa emoționantă, apropiată, romantică. Este un star care a vândut milioane de albume și care a știut, atunci când faima a devenit copleșitoare, să-și închidă conturile de socializare și să-și ia un an de pauză. Fermecătorul solist este un binecunoscut iubitor de animale, cu accent pe slăbiciunea enormă pe care o are pentru pisici.

Protecție specială pentru broscuțe și tritoni pe proprietatea sa

875 24 2Îndrăgitul Ed Sheeran, care ridică pe proprietatea sa o capelă, a montat garduri speciale în jurul construcției pentru a proteja reptilele și amfibienii care viețuiau în zonă și pe care nu a vrut să le deranjeze. Starul pop a înconjurat edificiul cu panouri de plasă pentru a încerca să țină amfibienii departe de construcția de pe proprietatea Sheeranville, din Suffolk. De altfel, gardul pentru protecția broscuțelor a fost montat în jurul întregului complex, care include spațiile pentru depozitarea materialelor și parcarea pentru mașinile echipelor de muncitori. În acest fel sunt protejate exemplarele de tritoni, broaște, șerpi și mamifere mici, care ocupau acel habitat înainte ca Sheeran să-și dezvolte planurile. De altfel, cererea inițială pentru construcția capelei cântărețului a fost suspendată o vreme, după ce s-a descoperit că pe proprietate existau tritoni crestați. Ulterior, Sheeran, un declarat iubitor de animale, a transformat întreaga moșie într-un paradis al viețuitoarelor de tot felul. Iar în casă domnesc... pisicile!

Au cont special de Instagram

875 24 3În 2017, când Ed Sheeran anunța că locuiește împreună cu iubita sa, în acest tablou intrau și pisicuțele celor doi. Acum, Ed, Cherry și fetița lor au un Tabby portocaliu pe nume Dorito și un exemplar de Scottish Fold, botezat Calippo după un sortiment de înghețată care îi place solistului. Chiar dacă starul și-a închis la un moment dat conturile de socializare, nu a ezitat să deschidă un cont de Instagram pentru cele două feline. „Iubesc pisicile! Oricum, eu și Cherry le-am avut de la naștere și ele cred că suntem părinții lor”, spune Ed. Grație celebrității „tăticului” lor, cele două pisici au un număr foarte mare de urmăritori pe rețeaua de socializare, drăgălășenia lor contribuind la tot acest rezultat. Pe de altă parte, cântărețul și soția sa sunt buni prieteni cu Taylor Swift, mare iubitoare de feline la rândul său, iar solistul este convins că atunci când Cherry și Taylor stau de vorbă, „discută despre pisici”.

„The Wibbles” au sute de mii de fani

Unul dintre episoadele „aventuroase” prin care au trecut Ed și - pe atunci - logodnica sa la un moment dat a fost clipa în care, imediat ce a prins o fereastră deschisă, Dorito a sărit afară. „Nu puteam să mergem să luăm pisica, pentru că nu era grădina noastră. Așa că Cherry a avut o idee genială: a legat mai multe eșarfe de un coș de rufe în care a pus ceva bun de mâncare, l-a momit pe micul obraznic și așa l-a luat înapoi”, își amintește Ed. Povestea a făcut rapid înconjurul tabloidelor din toată lumea, adăugând celebritate în dreptul numelui pisicii lui Sheeran. În ansamblu, Calippo și Dorito, cunoscuți sub numele colectiv de The Wibbles, au strâns aproape 400.000 de fani în doar câteva luni, iar Ed este foarte mândru: „Pisicile mele au propriul Instagram. Pisici inteligente!”.

„Am vidre, arici, stârci, bufnițe”

Chiar dacă mare parte din timpul său este dedicat turneelor, Ed Sheeran are grijă ca „menajeria” de pe proprietatea sa să fie îngrijită și protejată. Mai mult, chiar se mândrește cu animalele sălbatice care îi populează iubitul Sheeranville. „Am vidre, arici, stârci, bufnițe. Sunt un norocos, este o situație grozavă în care poate fi cineva”, afirmă starul, chiar dacă relațiile dintre aceste animale nu sunt întotdeauna ideale. După ce a cumpărat o anumită specie de pești pentru a-și popula iazul, Ed a descoperit că vidrele se înfruptaseră din neașteptatul „cadou”. „Vidrele mele au gusturi costisitoare. Eu am cumpărat alți pești din acel soi, iar ele continuă să ducă această viață de huzur”, glumește starul.

Susține adopțiile cu propria imagine

Faptul că Ed Sheeran iubește pisicile reiese și din faptul că faimosul interpret se implică direct, cu propria imagine, în campaniile de adopție de feline de apartament. De pildă, atunci când s-a aflat în Carolina de Nord, Ed a acordat un interviu de culise pentru Pulse FM, în cadrul căruia au apărut, de la un adăpost din Wake County, două pisicuțe abandonate. Vizibil încântat de prezența lor, Sheeran le-a luat în brațe, le-a alintat, le-a hrănit și a stat relaxat, alături de una dintre ele, pe tot parcursul interviului. Celor două animăluțe, Caspian și Lil’ Possum, le-au crescut imediat șansele de adopție.

Luptă împotriva artificiilor care stresează animalele de Anul Nou

875 24 4La sfârșitul anului 2021, legenda pop Ed Sheeran s-a implicat în prevenirea stresului major pe care îl provoacă animalelor artificiile și petardele de Anul Nou. În primul rând, a fost de acord ca unul dintre hiturile sale, „Perfect”, să fie folosit pentru această campanie, într-o buclă muzicală de 175 de minute, alături de piese ale altor celebrități ca Norah Jones, Billie Eilish, Ronan Keating și Taylor Swift. Videoclipurile muzicale au fost alese în mod special pentru capacitatea lor de a liniști câinii și pisicile, în urma unei analize privind tonul perfect, tempo-ul și elementele vizuale necesare pentru a distrage atenția animalelor de companie de la petardele înspăimântătoare și de la zgomotul asurzitor. De asemenea, Ed a făcut parte din programele celor două canale separate pentru pisici și câini îngroziți de zgomotele de Anul Nou, dezvoltate de aplicația gratuită TV Music, ROXi, în colaborare cu profesorul britanic Peter Neville, specialist în comportamentul animalelor de companie.

Ed Sheeran a cheltuit 500.000 de lire sterline pentru a-și face pe proprietate un iaz în care trăiesc viețuitoare sălbatice

„Pisicile mele mă fac fericit, mă amuză sau mă îngrijorează. Când strănută, sunt și extraordinar de drăguțe și, în același timp, mă întreb dacă nu cumva au răcit“

„Eu și Cherry avem o relație puternică acum, sunt cu adevărat în siguranță, trăim împreună și avem pisici - cred că atunci când ai pisici, cam așa e“

Îndurerat de pierderea lui Graham

În 2019, Ed și Cherry au pierdut un motănel de o drăgălășenie aparte, pe nume Graham, pe care Sheeran îl avea din 2014 și care a pierit după ce a fost lovit de o mașină. Starul, care îi ducea dorul de fiecare dată când pleca în turneu, și-a exprimat marea suferință și a împărtășit-o cu admiratorii din toată lumea prin intermediul unui emoji care îi arăta inima îndurerată, alături de o imagine cu Graham așezat pe chitara sa.