Main menu

header

828 24 1de Călin Popa şi Silviu Ghering

Proprietarii de câini își răsfață animalele de companie, întrucât prezența acestora printre membrii familiei aduce, alături de griji, și o bucurie de neînlocuit. Pentru a ușura sarcina stăpânilor, mințile ingenioase din domeniu au inventat o mulțime de dispozitive care să asigure fericirea iubitului necuvântător.

„Geamul” din… gard

828 24 2Câinii adoră să se uite prin gard. Pentru unele exemplare este un adevărat ritual, iar rasele de pază în special nu lasă să le scape nimic din ce se întâmplă în vecini sau pe stradă. O invenție care să scutească de griji proprietarii preocupați de posibilitatea ca patrupedul să se rănească sau să fie nefericit pentru că nu-și poate satisface curiozitatea este „geamul” din gard. Mai exact, PetPeek este o secțiune de despărțitor transparent, suficient de largă cât să-i încapă câinelui aproape tot capul și să observe tot ce este dincolo fără să se pună în pericol pe el însuși sau pe alții. PetPeek are forma unui dom concav, care iese în exteriorul gardului și descurajează lătratul excesiv pe care îl practică unii câini care nu știu ce se petrece dincolo.

Hamul cu fermoar

828 24 3De fiecare dată când stăpânul mândru vrea să-și ia patrupedul la o plimbare cu mașina, are mai multe probleme: răsfățatul companion nu stă locului, are tendința de a veni în față, lângă prietenul uman, se agită pe bancheta din spate, își aruncă o lăbuță direct peste mâna care ține volanul etc. Pentru rezolvarea tuturor acestor situații, a fost inventat hamul cu fermoar, Kurgo Car Zip Line, un sistem inspirat care permite animalului să se miște în voie de la un geam la altul, dar nu și să ajungă pe scaunul din față. În timp ce are toată libertatea de a vedea ce se întâmplă afară și chiar să scoată capul pe geam, câinele nu mai are cum să ajungă lângă șofer, sau, mai rău, direct în brațele conducătorului auto.

Protecție contra „evadării” din mașină

828 24 4Mulți proprietari de câini sunt îngrijorați de fiecare dată când se află în trafic de posibilitatea ca patrupedul să sară afară dacă geamul este coborât prea mult. Fie că este vorba despre un alt exemplar cu care vrea să socializeze sau de faptul că orice străin poate băga mâna să-l mângâie, grijile stăpânului pot lua sfârșit cu ajutorul unei protecții pentru geam, care permite coborârea acestuia în siguranță. Practic, este vorba despre SafetyFirst, un grătar care se potrivește perfect în spațiul care rezultă din coborârea la jumătatea geamului mașinii. Patrupedul are astfel destul aer și va rămâne în siguranță pe bancheta din spate, indiferent de tentațiile de afară.

Castronul cu apă rece

Frostybowl este un castron pentru apa câinelui, dar are o particularitate care îl face extrem de popular: poate răci apa. Așadar, nu mai este nevoie să schimbați lichidul din castronul patrupedului și nici nu mai riscați ca animalul iubit să se deshidrateze pentru că s-a încălzit apa din bol. Cu ajutorul unui sistem inovator de răcire, vasul asigură temperatura optimă a apei mai mult timp, peste 14 ore, chiar și pe căldură accentuată și, de asemenea, funcționează foarte bine și în interiorul locuinței. Gelul care asigură răcirea apei poate fi reutilizat de sute de ori, reduce riscul prezenței bacteriilor și are atașat un spațiu pentru hrană, cu o barieră împotriva furnicilor.

Timpul de joacă… de la distanță

PlayDate este prima minge care poate fi acționată de la distanță pentru a asigura o porție de joacă patrupedului chiar dacă stăpânul nu este acasă și, în plus, are în interior o cameră de luat vederi, astfel încât proprietarul poate fi în legătură vizuală cu companionul necuvântător în orice moment. Cu ajutorul unei aplicații pe telefonul mobil, sistemul de joacă, atât de simplu, dar complex din perspectiva rezultatelor, poate fi activat de oriunde, este realizat din policarbonat non-toxic și este foarte rezistent la… ros.

Lansatorul de mingi

828 24 5iFetch este un sistem care satisface plăcerea nesfârșită a patrupedului de a aduce o minge care i se aruncă. Foarte popular printre proprietarii care, chiar dacă au timpul necesar, tot nu pot ține pasul cu pofta nestăvilită a companionilor de a fugi după mingea aruncată, acest lansator interacționează cu animalul și trimite cu blândețe mingea la distanță, din nou și din nou, compensând brațul obosit al omului. Cu o singură apăsare de buton, iFetch aruncă mingea la o distanță de nouă metri și repetă gestul imediat ce patrupedul o aduce înapoi, apoi o trece în container și aruncă o alta.

„Spionul” Furbo

De fiecare dată când stăpânul vrea să „arunce o privire” spre ce face animalul său iubit, dar nu este acasă, are la îndemână „spionul” Furbo, o cameră cu streaming live ce face parte dintr-un sistem ce îi oferă câinelui și o mică recompensă verbală, doar cât să știe că stăpânul se gândește la el. Dispozitivul se conectează la telefonul mobil cu ajutorul unei aplicații prin care proprietarul animalului, aflat la distanță, nu doar află ce face prietenul necuvântător, ci îl poate alinta sau îi poate transmite cuvinte de îmbărbătare.

Lesa cu umbrelă

828 24 6De fiecare dată când este scos cățelul afară, la plimbare, iar vremea nu este tocmai prietenoasă, este nevoie de o toaletare riguroasă la întoarcerea acasă - în fond, prietenul necuvântător se urcă în patul copilului, se plimbă printre picioarele doamnei casei care gătește ceva delicios etc. Pentru cei care nu au timp să facă o igienizare totală câinelui de fiecare dată când plouă sau chiar ninge, s-a inventat LESYPET, o lesă cu umbrelă, dedicată exemplarelor de câini mici. Iar pentru cei care nu vor să lase nici măcar lăbuțele câinelui expuse intemperiilor există o glugă de mari dimensiuni, care le permite animalelor să vadă în jur, dar le ține la adăpost de picăturile supărătoare.

Haptic, un ham special, inventat de un proprietar nevăzător de câini, monitorizează ritmul inimii şi respiraţia necuvântătorului, utilizarea fiind extinsă la rasele folosite pentru căutări de sinistraţi

Litiera cu recompensă

Există mulți proprietari de animale de companie care se întâmplă să rămână ore lungi în afara casei și nu au timp să-și scoată animalul la plimbare. Pentru astfel de situații există o litieră cu totul specială. Concret, Inubox, prima toaletă „automatizată” pentru câini, este o „tavă” cu un senzor care activează cutățarea imediat ce animalul de companie iese din spațiul litierei. Dispozitivul este prevăzut și cu o recompenă pentru gestul câinelui de a nu-și face nevoile pe unde apucă, dar animalul nu se poate întoarce pentru încă una dacă nu are… motiv.