Main menu

header

732 27 1de Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu

Pufoase și rafinate, pisicile au fost considerate dintotdeauna creaturi misterioase. Mai mult, este cunoscut faptul că felinele au fost venerate în Egipt și declarate sacre în Japonia, în jurul anului 1000. Cât privește frumusețea acestora, e greu de spus pentru iubitorii de pisici dacă arată mai bine Persanele, Maine Coon, cele exotice sau British Shorthair... Iată care sunt cele mai scumpe rase de pisici din lume.

Pentru un adorabil pui de Scottish Fold trebuie să scoateți din buzunar între 200 şi 1.500 de dolari

Vă doriți o pisicuță care să vă iubească necondiționat, dar care să fie altfel decât celelalte surori ale sale? Cu siguranță, pisicuța Scottish Fold este ceea ce aveți nevoie. Este una dintre cele mai inteligente din specia ei, mereu dornică de joacă și se remarcă imediat prin urechiușele care nu stau ridicate ca la celelalte, ci sunt îndoite. Mai mult, această pisicuță are abilitatea de a sta ridicată doar pe lăbuțele din spate, pentru a vedea tot ce se întâmplă în jurul său. Ce-i drept, ca să achiziționați un pui trebuie să scoateți din buzunar între 200 şi 1.500 de dolari, însă merită tot sacrificiul! Ideale pentru familiile unde există persoane alergice la feline sunt pisicile La Perm, una dintre cele mai neobișnuite rase de pisici din lume, care se deosebesc de celelalte prin faptul că au blănița creață. Un pui de La Perm costă între 200 şi 2.000 de dolari.

Norvegiana de Pădure, cel mai bun vânător

732 27 4O pisică drăgălașă care să mai aibă și ochi albaștri ar fi cel mai frumos cadou pe care l-ați putea primi, nu-i așa? Să nu credeți că visați cu ochii deschiși, pentru că dacă aveți între 500 şi 1.300 de dolari, puteți deveni stăpâna unui superb pui de pisică de Himalaya, o rasă care are blănița mai deschisă pe întregul corp, mai puțin pe față, urechi și codiță. Apărută în anul 1950 în Statele Unite ale Americii, această pisicuță este extrem de delicată, ascultătoare, dar mai ales prietenoasă. Cu 2.000 de ani în urmă, spun specialiștii, a apărut pe lume pisicuța Norvegiană de Pădure, un superb exemplar cu părul semilung și un aspect robust, căreia îi place să stea cât mai mult în compania altor animale, dar mai ales a omului, cu care se joacă însă… doar când vrea ea. În plus, pisica Norvegiană de Pădure este un vânător de excepție, căruia nu-i scapă absolut nimic.

Eleganta Petersburg Sphynx

732 27 5Pisicuță fără păr? Este posibil așa ceva? Da, spun specialiștii în domeniu, ba chiar recomandă să aveți un asemenea prieten în casă. Motivul? Petersburg Sphynx este o rasă de pisici de mare eleganță, cu capul alungit, corpul subțire și urechiușele mari, care într-adevăr poate fi fără blană sau poate avea blănița foarte scurtă. Foarte activă, ușor de dresat, atletică, dar mai ales iubitoare, această rasă de pisici a ajuns să fie din ce în ce mai căutată de iubitorii de animale. Chiar dacă aceștia oftează puțin când trebuie să scoată din buzunar între 400 şi 1.200 de dolari pentru a intra în posesia unui pui… Originară din Egiptul Antic, de acum 3.000 de ani, despre pisica Egyptian Mau cercetătorii spun că și-a schimbat puțin aspectul. Chiar și așa, aceasta a rămas una dintre cele mai frumoase și mai scumpe rase din lume, grație blăniței sale cu pete argintii, arămii sau fumurii. Egyptian Mau este, cu siguranță, cel mai bun prieten al copiilor dumneavoastră, pentru că întotdeauna îi va iubi și va accepta oricând să le fie partener de joacă. Cât privește costul unui pui, acesta se ridică între 500 şi 1.500 de dolari.

Main Coon poate ajunge la 15 kilograme

732 27 7Pisicuță gigantică? Da, e posibil, dacă veți achiziționa un pui de Main Coon, al cărui preț variază între 600 şi 1.500 de dolari. Potrivit oamenilor de știință, pisicile Maine Coon se remarcă, în primul rând, prin dimensiunile lor uriaşe. Motanii Maine Coon cântăresc, de obicei, între 7 şi 15 kilograme şi au o lungime de aproximativ 101 centimetri. Exemplarele de sex feminin, de asemenea, ajung în mod obişnuit la aproximativ 101 centimetri lungime şi pot cântări între 4,5 şi 7 kilograme. Ați văzut un pui de Albastru de Rusia și nu vă mai puteți dezlipi de el? Nici nu e de mirare, pentru că această pisicuță pur și simplu fascinează. Cunoscută în lume începând cu anul 1893, această superbă rasă de pisicuțe a apărut în Rusia, după cum îi spune și numele, și este pe cât de prietenoasă și de jucăușă, pe atât de… timidă. Dar vă asigurăm că merită să plătiți între 400 şi 2.000 de dolari pentru un pui. Vă va face viața cu adevărat frumoasă.

Doar 2.000 de dolari și deveniți posesor de… Elf

732 27 8O altă rasă de pisici care poate atinge 12 kg este Serengeti, care a apărut în California, în anul 1994. Grație blăniței cu pete mai închise la culoare, corpului atletic, dar și codiței foarte lungi, această pisică este considerată una dintre cele mai grațioase feline. Foarte iubitoare cu cei de-ai casei, aceasta devine însă foarte rezervată atunci când nu vă cunoaște și durează o perioadă până când nu va mai fi la fel de distantă. Cine vrea să aibă o astfel de prietenă trebuie să știe că va scoate din buzunar între 600 şi 2.000 de dolari. Vă plac elfii? Atunci puteți avea unul acasă, pentru doar… 2.000 de dolari! Nu este o glumă, pentru că Elf este una dintre cele mai scumpe rase de pisici din lume. Prietenoasă și deopotrivă inteligentă, dar și foarte curioasă, această pisicuță se remarcă prin urechiușele cu vârfurile întoarse spre exterior, dar și prin faptul că nu are blană.

Cine își dorește o pisicuță Bengal (1.000-4.000 de dolari un pui) trebuie să știe că aceasta adoră să înoate și să se urce pe umărul stăpânilor

Khao Manee aduce noroc şi bogăţie

732 27 9Pisica Ashera este în acest moment cea mai exotică și cea mai scumpă pisică domestică din lume, prețul unui exemplar costând între 22.000 şi 100.000 de dolari. Mai puțin cunoscută, aceasta a fost creată prin încrucișarea unui serval african cu un leopard asiatic, dar are caracteristicile felinelor domestice. Foarte jucăușă, adoră să se cațere pe unde nici cu gândul nu gândiți și este extrem de atașată de stăpânul său. Tot prin încrucișare, de data aceasta a unei pisici domestice cu una din junglă, s-a născut pisica Chausie, pentru un pui iubitorii plătind între 8.000 şi 10.000 de dolari. Pentru că este pe cale de dispariție, în scopul de a proteja această specie, prețul unui pui se ridică între 7.000 şi 10.000 de dolari. Este vorba despre pisica Caracal, atât de frumoasă încât oricine și-ar dori-o ca prieten. În ceea ce o privește pe pisicuța Khao Manee, care se spune că rezistă din anul 1350, este considerată o pisică regală care aduce noroc, longevitate și bogăție celui care o are în casă. Pe de altă parte, trebuie să aveți ceva bani în cont ca să plătiți între 7.000 şi 11.000 de dolari pentru un pui.