Main menu

header

690 24 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Născută la 20 iulie 1980, Gisele Bündchen este în prezent unul dintre cel mai bine plătite supermodele, cotată anterior pe primele locuri ca avere în industria divertismentului, iar în 2014 figurând în top 100 cele mai puternice și influente femei ale lumii.

Trecerea la piese… sintetice

În 2007, supermodelul Claudia Schiffer afirma că Gisele Bündchen este „singurul topmodel care a rămas pe podiumurile de modă”. Iar dacă la începuturile carierei sale a fost deseori criticată vehement de susținătorii drepturilor animalelor pentru defilările și prezentările în care etala piese vestimentare din blănuri naturale, pe de altă parte Gisele a lăsat mereu să se înțeleagă că în forul interior este o mare iubitoare de necuvântătoare. „Regret că m-am implicat în publicitatea care include blănuri naturale. Sunt cel mai mare iubitor de animale din lume”, spunea în urmă cu 15 ani topmodelul pentru „Vanity Fair”. Și, într-adevăr, din acel moment Gisele nu a mai fost văzută înfășurată în blănuri naturale pentru nicio casă de modă.

690 24 2Pentru a da un exemplu personal și a ilustra propria atitudine față de dreptul la viață al animalelor, Gisele a apărut pe coperta ediției din luna august a „Vogue Paris” înfășurată tot în blănuri, dar de această dată sintetice. „Sunt foarte fericită că publicația a dedicat acest număr protecției animalelor, trimițând un semnal puternic că purtarea blănurilor naturale nu este niciodată o opțiune. Toți marii designeri de modă creează piese splendide din blană artificială”, a postat vedeta la acel moment în legătură cu apariția sa.

„Sunt o țestoasă marină”

Supermodelul este încă din 2009 Ambasador al Bunăvoinței desemnat de ONU pe programul de protecție a mediului și, implicit, unele dintre preocupările sale țin de sectorul traficului ilegal cu animale. De asemenea, Gisele a făcut pace și cu organizația PETA, care a protestat vehement pe vremea când fostul model Victoria’s Secret defila în blănuri naturale și care acum o promovează intens în calitate de susținătoare a vieții sălbatice.

690 24 3În ultima perioadă, Gisele Bündchen este tot mai implicată în mișcările internaționale de apărare a drepturilor animalelor. Supermodelul afirmă că spiritul său corespondent în lumea necuvântătoarelor este cel al unei broaște țestoase marine, astfel încât, ca parte a uneia dintre campaniile ONU, Gisele participă la emisiuni de televiziune, se implică în acțiunile din cadrul acestui proiect, iar chipul său este pe un afiș publicitar care titrează: „Sunt Gisele Bündchen. Sunt o țestoasă marină”. De asemenea, supermodelul postează frecvent pe rețelele sociale mesaje în favoarea drepturilor animalelor. „O mare parte din viața sălbatică se află în pragul extincției. Pentru a depăși acest impas avem nevoie de o schimbare radicală în atitudinea oamenilor față de animale”, se arată într-unul dintre aceste mesaje.

„Vida va trăi mereu în inima mea”

În plan personal, imaginea Giselei a rămas asociată mulți ani cu cea a cățelușei Vida. Supermodelul lua animalul peste tot, la evenimente, la ședințe foto și la prezentări și iubea nespus necuvântătorul, care era un membru al familiei. Vida și-a continuat viața alături de Gisele și ani buni după ce aceasta s-a căsătorit cu sportivul Tom Brady, în 2008, Vida luând parte în direct la fericitul eveniment din viața stăpânei sale. Dar în 2012, cățelușa, care se presupune că avea 13-14 ani, a decedat, iar Gisele, însărcinată la acel moment, a fost foarte îndurerată. „Vida, cea mai bună prietenă, va trăi mereu în inima mea”, a scris Gisele pe rețelele de socializare.

Lua și Scooby, membri ai familiei

De când este căsătorită cu Tom Brady, Gisele nu este doar o mândră și fericită mămică, ci și o veselă stăpână de câini. Deseori văzută cu însemnele echipei Patriots, la care evoluează Tom, Lua este un metis de Pitbull care îi încântă pe toți cu giumbușlucurile sale, dar știe și să fie fermă pe poziție atunci când situația o impune. De-a lungul timpului, Lua, ca membru al unei familii de vedete, a fost imaginea unor campanii de strângere de fonduri și a unor evenimente caritabile ale organizațiilor nonprofit. Un alt membru canin al familiei este nu mai puțin celebrul Beagle pe nume Scooby. Este faimos pentru că în 2015 a deslușit tainele selfie-ului, devenind pe loc o vedetă a internetului. Poza pe care și-a realizat-o a primit zeci de mii de aprecieri și a fost răspândită la admiratori din toată lumea.

Fluffy, de la adăpost într-un cămin iubitor

În 2016, Lua și Scooby întâmpinau un nou membru necuvântător al familiei, pe Fluffy. Gisele și Tom au adoptat ghemul de blăniță de la un adăpost din Los Angeles, iar supermodelul a ținut să le mulțumească public celor de la adăpost pentru fericita adopție și pentru felul în care s-au comportat cu animăluțul. Cu atât mai mult cu cât, potrivit „Daily Mail”, cățelușa fusese abandonată într-o cutie, în miez de noapte, cu cordonul ombilical încă atârnând. Și iată că micuța cățelușă a avut noroc. „Fluffy este adorabilă și bucurie pură. Copiii sunt extraordinar de încântați”, a scris Gisele pe rețelele de socializare.

Tom, muşcat de două ori

690 24 4Demn de menționat este faptul că soțul Giselei, Tom Brady, nu a avut în trecut experiențe tocmai fericite cu câinii. Dimpotrivă. În cadrul unui interviu, sportivul a arătat că a fost mușcat în două rânduri. Prima dată s-a întâmplat pe când era copil și s-a apropiat prea mult de un câine care se hrănea. Acesta s-a repezit și l-a apucat de buză, iar micul pe atunci Tom a învățat despre aceste animale că sunt posesive cu hrana. A doua experiență a fost mult mai intensă. Asistând la un antrenament al câinilor militari pe stadionul echipei Patriots, Tom a făcut greșeala să ridice mâinile deasupra capului și unul dintre exemplare s-a repezit la el. „Aceștia nu sunt Labradori. Sunt câini puternici, antrenați să ucidă. Cum mi-am ridicat brațele, mi-a sărit la gât”, își amintește Tom, care mai are și acum un semn pe coapsă, acolo unde a apucat să-l muște animalul înainte ca dresorul să intervină.