Main menu

header

669 28 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Pentru unii oameni, zborul cu avionul poate fi o experiență teribil de stresantă. Împotriva anxietății sunt folosite tot felul de metode, de la tehnici de respirație la învățatul regulilor din manual. Există și călători care își iau în aeroplan animale de companie, pentru „sprijin emoțional”, chiar dacă știu că nu li se va permite accesul. Iată câteva dintre cele mai stranii episoade de acest fel.

Un rățoi pe ruta Charlotte - Asheville

Unei doamne care și-a adus păunul s-o însoțească într-un zbor al United Airlines i-a fost refuzat acest sprijin emoțional, notează „The Independent”. A fost unul dintre cele mai recente episoade ale unei serii de tentative de a aduce la bordul avioanelor animale dintre cele mai neașteptate. Carla Fitzgerald era atât de înspăimântată de faptul că urma să zboare între orașele Charlotte și Asheville, din Carolina de Nord, încât, fără să se mai gândească la o eventuală spaimă a animalului, l-a adus la bordul cursei pe rățoiul Daniel Turducken Stinkerbutt. Pasărea a călătorit alături de femeia care are un diagnostic de boală psihică și un document medical care îi permite să-l ia pe rățoi ca animal de companie pentru sprijin emoțional.

Dalmațianul „cât un stat de om”

În noiembrie 2014, de pildă, un porc a fost scos dintr-un avion al US Airways. Unul dintre martori a relatat că animalul se foia neliniștit pe unul dintre locuri, dar, în final, și porcul, și proprietarul său au fost poftiți afară. Doi ani mai târziu, un călător pe ruta Tucson - Chicago a fost foarte deranjat de prezența unui dalmațian uriaș, aflat în aeronavă ca animal pentru suport emoțional. „Am fost șocat de dimensiunea acelui câine. Când proprietarul s-a ridicat în picioare, animalul putea să-și pună labele pe umerii săi”, a povestit pasagerul care mergea la o înmormântare.

Nevoită să cedeze în fața pisicii

Nu este deloc de glumă cu prezența animalelor ca sprijin emoțional pentru stăpânii stresați care călătoresc pe calea aerului. A pățit-o Donna Wiegel, care a dorit să ajungă de la Baltimore la Chicago, dar a văzut suindu-se în avion o persoană cu o pisică. Pentru că este alergică și suferă de astm, femeia a cerut să nu călătorească împreună cu animalul, dar a fost poftită chiar ea să aleagă altă cursă, pentru a se evita „incidente de ordin medical”. În final, Donna a trebuit să ia alt avion și să ocolească, ajungând la destinație cu cinci ore mai târziu.

Un cal în aer

669 28 3Nevăzătoarea Cheryl Spencer, din Jacksonville, Florida, a început să folosească pe post de animal de companie un cal în miniatură, din rasa Appaloosa. Numit Confetti, patrupedul a călătorit în avion cu Cheryl, fiind o soluție de îndrumare pentru femeia care a pierdut doi câini ce foloseau aceluiași scop. De altfel, în avioane mai pot fi întâlnite „suporturi emoționale” ca șoimi, urși Koala sau pui de cangur.

Curcanul VIP

În 2016, potrivit unor documente pe care le-a prezentat, un pasager al Delta Air Lines a putut călători la clasa business cu un curcan care, după cum demonstrau actele medicale, se afla în aeronavă pe post de sprijin emoțional. Pasărea a primit tratament VIP și a fost plimbată prin aeroport într-un vehicul pe roți.

Megan Peabody, din Insulele Virgine, a călătorit în 2016 cu American Airlines avându-l ca sprijin împotriva anxietății pe porcul Hamlet; animalul petrecuse... Crăciunul cu familia tinerei