Main menu

header

659 24 1de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

Au animalele puteri neobișnuite? Pot acestea prezice cutremure sau chiar moartea oamenilor? Se pare că mult mai mult decât atât. Patrupedele au și o abilitate uimitoare de a simți ceea ce oamenii nu pot și de a comunica într-un fel cu totul special cu aceștia, uneori chiar și după moarte.

Percepțiile extrasenzoriale ale peștilor

De ani buni, cercetătorii din întreaga lume au făcut numeroase experiențe în laborator, pe șoareci, câini, pisici și chiar pe alte animale, în încercarea de a afla dacă acestea au puteri supranaturale. Răspunsul este uimitor! Un caz impresionant este cel al medicului Robert Morris, din Carolina de Nord, care a realizat un experiment pentru a demonstra simțul premoniției la peștii din acvariu. Acesta a introdus într-un acvariu doi carași aurii și unul obișnuit, pe care i-a îngrijit personal. O lungă perioadă, când peștii își vedeau ocrotitorul se apropiau cu gurile de sticla acvariului. Într-o zi însă, medicul s-a gândit să scoată carasul obișnuit din apă, să vadă cum reacționează ceilalți. Dar când a ajuns lângă recipient a avut cea mai mare surpriză: peștișorii nu l-au mai așteptat ca altădată cu gurile lipite de sticlă, ci s-au ascuns, ba mai mult, carașii aurii l-au acoperit cu trupurile lor pe cel obișnuit. Concluzia? Peștii au prevăzut experiența grea prin care urma să treacă unul dintre ei și au încercat să-l protejeze. În comparație cu oamenii, rechinii au percepții extrasenzoriale incredibile. Pot simți sângele la o distanță de peste un kilometru și aud sunete cu o frecvență mai mică decât poate percepe urechea umană. De asemenea, detectează forțe pe care omul nu le poate simți, dar și impulsurile energetice ale animalelor din jur. Rechinii se spune că sunt atât de sensibili, încât consideră orice impuls electric semn de viață.

Al șaselea simț al șarpelui

659 24 2Oamenii de știință spun că vederea păsărilor este cu mult mai bună decât a oamenilor. Pe lângă faptul că acestea percep lumea în culori, disting și nuanțele suplimentare. Vederea în ultraviolet ajută păsările să-și găsească un partener pe măsură, dar și să-și descopere hrana. Salamandra este și ea pe lista cu animale cu superputeri. În ritualul de împerechere, salamandra cu degete lungi folosește o glandă dedicată. Situată sub bărbia masculilor, glanda produce feromoni irezistibili, pe care îi pulverizează direct în nările femelelor. În fața acestora, partenera prezumtivă nu mai are șanse de scăpare. Al șaselea simț este prezent la șarpele-cu-clopoței, care între ochi și nări are doi senzori de căldură infraroșii, extrem de sensibili. Această dotare ajută șarpele să-şi găsească prada, dar și să-i evalueze dimensiunile. Atunci când prada ajunge în apropierea șarpelui, radiațiile infraroșii ajută animalul să determine direcția acesteia. Deoarece organele sunt localizate pe ambele părți ale capului, se produce un efect stereo. Experimentele au arătat că, atunci când sunt privați de simțul mirosului și al vederii, acești șerpi pot identifica și prinde animale în mișcare fără nicio problemă.

Pisicile văd aura oamenilor

659 24 3Iubitorii de pisici știu că prietenii mustăcioși simt când pe stăpân îl doare ceva. Atunci pisica încearcă să adoarmă pe locul dureros și, după un timp, durerea se mai potolește, și omul se simte mai bine. Acest lucru i-a făcut pe bioenergeticieni să afirme că pisicuțele au capacități extrasenzoriale care le permit să vadă aura omului și să o trateze la nevoie. De aceea, acestea sunt de mare ajutor neurologilor și psihoterapeuților. Ele reduc stările de neliniște, calmează, trezesc sentimentul de încredere. Și asta… total dezinteresat. Influența bioenergetică a unei pisici este însă cu mult mai puternică decât cea a unui motan. Potrivit specialiștilor, femelele vindecă afecțiunile sistemului nervos și ale organelor interne, în timp ce masculii sunt specializați la capitolele artroză, spondiloză și osteopatii. În ceea ce le privește pe pisicile negre, acestea sunt capabile să absoarbă foarte multă energie negativă, de aceea sunt de neînlocuit în curățenia energetică a locuințelor cu foarte multă aparatură electrică. A rămas și acum celebru cazul pisicii Oscar, de la un centru de îngrijire și reabilitare din Rhode Island, care putea să prevadă care sunt pacienții ce vor muri în viitorul apropiat, ghemuindu-se lângă cei care urmau să treacă în lumea celor drepți și rămânând acolo până când avea loc evenimentul.

Necuvântătoarele simt vibraţiile de sub scoarţa terestră

De-a lungul istoriei, oamenii au sesizat manifestări neobişnuite în cazul animalelor înainte de cutremure. Este vorba despre un comportament agresiv atât al animalelor domestice, cât și al celor sălbatice, care ar putea fi explicat prin faptul că acestea au capacitatea de a simți vibraţiile de sub scoarţa terestră şi pot detecta schimbările care au loc în subteran. În decembrie 2004, de exemplu, în cazul unui val de tsunami din Bang Koey, Thailanda, mai mulți bivoli care pășteau liniștiți și-au ridicat la un moment dat capetele și au privit spre mare, ciulind urechile. N-a mai durat mult, și animalele au început să fugă disperate, sub privirile localnicilor, ale căror vieți au fost astfel salvate. Tot la tsunami au reacționat și elefanții din Sri Lanka și din Sumatra, care au migrat către zone cu relief mai înalt înainte ca nenorocirea să se producă, trâmbițând în timp ce părăseau locurile, ca un semn de avertizare. Și tot necuvântătoarele au reușit să prevadă și unele catastrofe provocate de oameni. S-a întâmplat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când au reacționat la avioanele inamice încă de când acestea se aflau la sute de kilometri distanță, mult înainte ca sunetul produs de apropierea lor să fie auzit.