Main menu

header

884 25 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Binecunoscută pentru aplicația de social media Snapchat, compania Snap are o arie mai largă de preocupări. Cea mai recentă realizare este o cameră foto zburătoare, care face selfie-uri din toate pozițiile și de la înălțime, apoi se întoarce în mâna utilizatorului.

Permite transferde videoclipuri și salvare wireless

Numită Pixy, camera zburătoare a fost dezvăluită recent la Snap’s Partner Summit și este descrisă ca un „însoțitor care zboară liber, fiind potrivită pentru aventurile mari și mici”. Pixy are o configurație simplă și prietenoasă, nu necesită un controler și funcționează singură, făcând selfie-uri înainte de a ateriza în palma mâinii celui care o folosește. În mod firesc, Pixy este complementară cu Snapchat și permite transfer de videoclipuri și salvare wireless în aplicație. „Tot ce aveți nevoie pentru a surprinde spontaneitatea și distracția momentului din noi perspective se află chiar în palma mâinii. Cu o simplă apăsare de buton, Pixy își ia zborul și vi se alătură în călătorie”, explică Evan Spiegel, co-fondator și CEO al Snap.

Urmărește utilizatorul peste tot

884 25 2Pixy are patru trasee de zbor prestabilite și poate pluti, poate orbita și urmărește utilizatorul peste tot. După ce Pixy se sincronizează automat cu Snapchat, transferând filmările în segmentul Amintiri, se pot folosi instrumentele de editare Snapchat la fel ca în cazul filmărilor înregistrate pe telefonul propriu, înainte de a se partaja creațiile pe Chat, Stories sau Spotlight de pe orice altă platformă. „Pixy este o cameră nouă, imaginată pentru a se potrivi cu potențialul nelimitat al imaginației, cea mai prietenoasă cameră zburătoare din lume”, adaugă Spiegel.

Gama de ochelari Spectacles, variațiune pe tema captării amintirilor

Camera zburătoare este a doua piesă hardware a companiei Snap, prima fiind gama sa de ochelari inteligenți, numită Spectacles. Prima și a doua generație au fost lansate în 2016 și 2018 și arătau ca ochelari de soare cu o cameră laterală, care putea înregistra imagini și fotografii. A treia generație de Spectacles, lansată în 2019, a adăugat o a doua cameră, pentru a detecta profunzimea în videoclipuri. În 2021, Snap a dezvăluit ochelarii de „următoarea generație”, primii care prezintă realitate augmentată, cu afișaje duble cu ghid de undă 3D. Difuzoarele stereo duale adaugă sunet acestor experiențe, în timp ce două camere încorporate permit înregistrarea cu mare exactitate. Această generație de Spectacles nu a fost lansată încă la vânzare.

Pixy este disponibilă momentan pentru cumpărare doar în SUA şi Franţa, la preţul de 229,99 de dolari

De la album şcolar, la modă globală

Selfie-ul modern are origini în cultura japoneză kawaii, care implică o preocupare permanentă pentru înfrumusețarea reprezentării de sine în forme fotografice. În anii 1990, fotografierea propriei persoane a devenit o preocupare majoră în rândul școlilor japoneze, iar tânărul fotograf Hiromix (Hiromi Toshikawa) a publicat un album cu jurnal foto, numit Seventeen Girl Days, care includea o serie de selfie-uri. După ce a făcut senzație în Japonia, selfie-ul a intrat în atenția producătorului Canon, în 1995. În anii care au trecut, selfie-urile au fost integrate masiv în cultura întregii lumi, moda trăgând după sine toate domeniile vieții, de la vacanțe și serviciu la viață personală și... politic. În iulie 2014, Guvernul elvețian a devenit primul care a făcut și a postat un selfie al unui întreg Executiv național...