Main menu

header

23-1Acum ceva vreme v-am povestit despre Povestea Poveştilor „Walt Disney”. Aş vrea să vă spun de unde a început proiectul CD-urilor ce însoţesc superbele poveşti ce-i fac fericiţi pe toţi copiii din lume. Am primit într-o dimineaţă invitaţia de la Editura „LITERA”. Am rămas uimită şi desigur interesată.

23-2Proiectul propus era tentant, şi când am văzut cărţile ce înfăţişau filmele de animaţie ale celor mai renumite poveşti am spus da pe loc. Coloratură minunată, designul perfect, de parcă nu erau editate în România. Nu pentru că noi nu am avea talent, Doamne fereşte, ci pentru că facem rabat la calitatea materialelor. Ori hârtia e proastă, ori coloritul e spălăcit, şi artistul creator rămâne trist şi nemulţumit. Am aflat pe urmă secretul. Veneau din Basarabia. La Chişinău există un mare editor, Anatoli Vidraru. Cu suflet românesc a deschis la Bucureşti o filială a editurii sale, pe care o conduce fiul său, Dan, şi mai apoi s-a alăturat soţia lui Dan, Cristina Sturza. Ceilalţi colaboratori sunt români talentaţi şi harnici. Proiectele acestei edituri, pe nume „Litera” sunt nenumărate. Numai anul acesta sunt prevăzute 500 de titluri: romane de dragoste, romane de ficţiune, romane cu cazuri adevărate subiecte de viaţă, cărţi pentru tineret şi adolescenţi. Adăugaţi la asta biografii cu mari interpreţi de jazz, blues, muzică clasică, la care sunt ataşate CD-uri cu selecţii din opera lor. Mai găsim dicţionare, enciclopedii ilustrate, cărţi de bucătărie ale marilor vedete internaţionale ale genului şi, în sfârşit, nenumăratele poveşti despre care vă vorbeam. Interesant este că ele aduc copiilor bucuria de a urmări povestea pagină cu pagină ascultând CD-ul.

23-3Am întâlnit aici o echipă de o calitate excepţională şi am devenit repede prieteni şi colaboratori. Acum lucrez împreună cu domnul Ilieş Câmpeanu la o carte de bucătărie moldovenească, pe care va trebui s-o comentez, nu pentru că aş fi mare bucătăreasă, ci doar ca să ne amuzăm pe marginea bunătăţilor pe care le poftim şi apoi le denigrăm, dar se pare că să fii şi frumos, şi sătul este imposibil. Dacă iubiţi cartea vizitaţi Librăria Litera, de pe Bulevardul Magheru, din Bucureşti.