Main menu

header

29-2Vă mai amintiţi anii în care bunica vă spunea poveşti şi adormeaţi fericiţi? Mai târziu le citeaţi singuri înainte de culcare şi visaţi personajele jucăuşe cu întâmplările lor extraordinare... Ei bine, copiii de astăzi pot citi poveşti celebre şi chiar le pot asculta în audiobook-ul lansat de Editura Litera. Iniţiativa este lăudabilă şi pentru faptul că aceste cărţi sunt absolut superbe. O grafică minunată, colorit rafinat, cursul poveştii explicit, iar CD-ul alăturat îi ajută pe cei mici care nu citesc încă să înţeleagă povestea. Evenimentul despre care vreau să vă vorbesc a demonstrat cât de mult se bucură poveştile clasice de dragostea copiilor, dar şi de a celor mari. A sosit în ţara noastră un spectacol cu personajele celebre ale cunoscutului Disney. Succesul a fost imens. Celor cinci spectacole contractate li s-au alăturat încă patru, deci în total nouă spectacole jucate cu casa închisă la Sala Palatului. Cu această ocazie, Editura Litera a lansat 24 de cărţi cu poveşti nemuritoare, însoţite de CD-uri şi având la această manifestare ca invitaţi de onoare două personaje, pe Mickey Mouse şi Goofy.

29-1Mickey Mouse s-a născut în 1928, iar vocea lui din film a fost asigurată chiar de creator, Walt Disney. Mickey este primul personaj de benzi animate din lume. Mai apoi, nostimul şoricel a devenit marcă şi produce sume fabuloase pe tot globul. Anul acesta, în luna noiembrie, va împlini 85 de ani. Goofy, cel de-al doilea prieten al copiilor, s-a născut în 1932 şi e la fel de renumit. La lansare a fost invitat şi Magicianul imperiului Disney, Michel Barron, un tânăr de 27 de ani care are însă în portofoliu 50.000 de reprezentaţii în toată lumea.

Lansarea de carte a avut loc la Iris Mall, iar prezenţa copiilor a fost copleşitoare. Câtă fericire a fost în sufleţelul lor când au făcut fotografii cu Mickey Mouse şi cu Goofy, când au luat o carte de poveşti - „Regele leu” sau „Albă-ca- Zăpada” - şi când au cumpărat costume de Mickey Mouse şi au primit autografe cu autoarea CD-ului!

29-3De unde ştiu toate astea? Am fost de faţă la minunata acţiune, pentru că eu sunt autoarea CD-ului alăturat la fiecare poveste. Cu această ocazie, am redescoperit frumuseţea poveştilor clasice şi am aflat de ce au rezistat în timp. Fiecare dintre ele este o lecţie de viaţă pentru oameni, chiar dacă e trăită de un şoricel sau de o căprioară. Cel bun învinge până la urmă, cel rău îşi primeşte pedeapsa. Astfel, copiii învaţă să preţuiască viaţa şi să trăiască mereu cu speranţa victoriei.