Main menu

header

26-1Vă asigur că evenimentul organizat de Teatrul Municipal din Baia Mare nu a fost numai o înşiruire de spectacole. În frumoasa sală renovată impecabil au fost găzduite mai multe evenimente. O expoziţie de afişe de teatru asigurată de Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti, o lansare de carte a scriitorului Cornel Udrea, unul dintre adevăraţii umorişti, care scrie cu har materiale de calitate consistente, cu referiri la viaţa zilelor noastre, expoziţie de caricaturi, originale la care s-a adăugat, prezent fiind, şi caricaturistul, şi o şedinţă de autografe caricatură.

Deci, în ansamblu, evenimentul a fost variat, organizat perfect de la început până la sfârşit. Cunoscuta generozitate a locului ne-a înconjurat cu atenţie şi, bineînţeles, cu o mulţime de bunătăţi. Toate aceste întâlniri au fost asigurate de primarul oraşului, Cătălin Cherecheş, care aş spune că este o pasăre rară în peisajul vieţii noastre actuale.

26-2Dacă mergeţi în plimbare la Baia Mare să nu rataţi Mogoşa. Ce este ea, Mogoşa? Un munte nu prea mare, pe care s-a făcut o pârtie de schi, cu zăpadă artificială, şi unde poţi ajunge cu funicularul. La o înălţime de 1.000 de metri veţi avea o privelişte fantastică a împrejurimilor, iar pe platou vă priviţi în oglinda unui lac plin de păstrăvi, pe care îi puteţi admira chiar de-aproape, din foişorul cu punte aflat peste apa ce se lansează la 20 de metri deasupra oglinzii lacului.

Pe mal sunt trei cabane superbe, unde se pot adăposti turiştii, şi complexul alăturat restaurantului, de o mare eleganţă. Totul este lucrat în lemn cioplit, de culoarea mierii, fără ornamente voit autentice, cu un şemineu înalt de piatră până spre podul deschis. Pace, linişte, frumuseţe.

26-3Invitaţia gazdei, domnul Victor, de-a merge când şi când să petrecem câteva zile acolo ar fi tentantă dacă viaţa nu ne-ar goni mereu cu biciul din urmă.

Povestea de la Baia Mare se încheie aici. Desigur, vom mai merge pe acolo. Deocamdată am fost fericită că Puişor şi-a primit recompensa meritată: secţia de revistă a Teatrului Municipal Baia Mare se numeşte azi Mihai Maximilian. Cineva, acolo Sus, are grijă de cei buni.