Main menu

header

941 2 2Există oameni în țara asta care schimbă tot ce este în jurul lor, prin profesionalism și implicare, și care ajung în fruntea unui top imaginar al profesioniștilor, fără a face neapărat asta cu spirit demonstrativ, ci dintr-un fel de relaxare oferită de cunoaștere, deschidere și experiență.

Este cazul profesorului universitar doctor Olga Simionescu, medic primar dermatologie. Vă spun că dincolo de cei peste 30 de ani de activitate, nu și-a pierdut empatia, nu și-a pierdut dragul de a stabili o legătură cu pacienții și de a se implica direct în poveștile lor, încercând să le contureze cel mai bun diagnostic, cel mai bun tratament, dar și o relație de prietenie, care să inspire încredere și care să-i facă pe oameni să rețină noțiunile elementare ale profesiei sale.

Este un om deschis, un profesionist care are multe pe cap, dar care tratează cu maximum de atenție fiecare pacient care-i calcă pragul. Iar asta, în lumea vitezei, a devenit o virtute, dincolo de jurământul meseriei.

Doctorii sunt, prin definiție, eroi, dar eu am avut ocazia să cunosc un erou uman, un caracter aparte, sensibil, inovator, care iubește și prețuiește frumosul. Doamna Olga Simionescu este de un rafinament distinctiv în exprimare, în atitudine, trăind profesia aceasta, care i-a absorbit toată viața, ca pe un crez de la care nu se abate și care o face să fie asemeni unei lumini printre cei din jurul ei, inspirându-i cu dăruirea și cu frumoasa nebunie de a se încăpățâna să schimbe lucruri într-un domeniu care are permanent nevoie de știință și cercetare - studiul pielii umane.

În plan profesional, este unul dintre cei mai puternici experți din România, cu un CV impresionant. Este profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, membru în Comisia de Medicină, este șefa clinicii de Dermatologie de la Spitalul Colentina, dar și a propriei clinici din București, care oferă servicii la cel mai înalt nivel - TOP-DERM.

Are o bogată activitate în cercetare, având sute de articole și cărți de specialitate editate peste ani, dar și importante premii, de la Colegiul Medicilor din România, până la publicații prestigioase și organizații la nivel mondial.

Este un spirit antreprenorial, dar și un om de echipă, pe care cei din jurul său se pot baza. Este un doctor așa cum ți-ai dori să cunoști - cald, empatic, mereu aproape de pacienți, fără să-l deranjeze întrebările uneori stupide ale celor care vin în fața sa.

Nu face caz de toată pregătirea, ba dimpotrivă, încearcă să explice și să găsească soluții pe înțelesul fiecăruia. Până în prezent a tratat, în cei peste 30 de ani de activitate, peste 50.000 de pacienți, pe care i-a vindecat și care-i sunt recunoscători.

Nu are această vocație pentru a căuta mulțumiri sau pentru a primi vreo statuie. Nu e cazul de asta, pentru că este un profesionist puternic ancorat în lumea reală. Își pune tot timpul și toată priceperea și evoluția la bătaie, pentru a face bine, indiferent de riscuri și repercusiuni.

Este un om avid de cunoaștere, este într-o permanentă luptă cu sine, cu o dorință aparte de a crește, de a ști mai mult, de a inova mai mult, de a găsi noi metode de tratament, ea fiind unul dintre puținii dermatologi cu zeci de calificări, pe mai multe laturi, capabil de a oferi un diagnostic coerent, analizând multe probabilități.

Are expertiză pe mai multe planuri și cu siguranță un simplu consult la ea este o experiență. Eu sunt onorat că am avut ocazia să cunosc un astfel de medic, dedicat, care a făcut în puțin timp cât alții într-o viață, care are voință, forță și care sigur poate muta munții, dacă își propune.

Astfel, dacă există un top al medicilor de aur, cu un cumul de calități la purtător și cu omenie cât încape, șarmant și puternic, atunci sigur doamna Olga Simionescu s-ar afla în fruntea lui, la loc de cinste, pentru că merită și pentru că este specială! Mă-nclin în fața sa!