Main menu

header

810 2 2Tare mi-e drag de oamenii care iubesc ceea ce fac, care-și pun sufletul, dăruirea și priceperea în profesia lor, fără să aibă vreun regret. Poate și de asta există vârfuri, oameni aleși și iubiți de public și alții care trec neobservați, chiar dacă talentul le e pe măsură. Îmi place de nu mai pot noua generație a folclorului românesc, tineri plini de savoare, care au talent cât pentru 10 la un loc și care se ocupă să ducă mai departe, demni, cu autenticitate, o comoară de preț. Chiar dacă pentru mulți folclorul nu este cel mai la modă gen, mi se pare că tocmai acesta ne dă savoare, ne face unici și ne păstrează cumva cu picioarele pe pământ, fără a ne pierde cu totul originile.

Și printre toți acești tineri minunați pe care-i iubesc și pe care încerc, cât pot, la TVR 2 sau la NAȚIONAL FM, să-i promovez, se află și cei cinci magnifici, cum le spun eu. Este vorba despre Paul Ananie, Andreea Haisan, Oana Tomoiagă, Alexandru Brădățan și Gabriel Dumitru. Fac spectacol, la propriu, cu orice apariție și te molipsesc cu buna lor dispoziție. Dincolo de faptul că i-ai asculta non-stop, sunt sinceri și transmit asta. Nu joacă ceea ce simt în vreun fel și sunt originali, plini de vervă și cu mare drag de autentic. Fiecare dintre ei ține la costumul popular, la parcursul lor, la piesele noi pe care le lansează și încearcă să păstreze stindardul calității cât mai sus.

Sunt buni prieteni, se susțin, sunt altruiști și fac această meserie cu o iubire nespusă pentru țară și pentru valorile ei. Orice atmosferă în care apar ei se destinde dintr-o dată. Sunt haioși, dezinvolți, dezghețați și-i iubește camera nespus, lucru mai rar printre cei care aleg să facă această profesie. Fiecare în parte s-a lansat acum mulți ani, fie în „Tezaur Folcloric“, fie la concursuri de folclor și de atunci, ușor, au străbătut treaptă cu treaptă și au format, în jurul lor, un grup unit, care funcționează de minune ca o echipă imbatabilă.

810 2 3Au prezență de spirit, au vorbele la ei și mai au, pe lângă glasurile frumoase și repertoriu, inteligența de a ști cum să treci prin fiecare etapă, cum să te promovezi și cum să-ți ții prietenii aproape. Toți cinci sunt apropiați, sunt ca o familie și e mare lucru în zilele noastre în care colegii nu știu cum să te saboteze mai tare și să-și vadă de propria pătrățică. Nu, ei au vorbe bune pentru toți, se ajută, sunt „frați la bine și la greu“, așa cum spune și cântecul pe care l-au lansat împreună acum ceva timp.

Paul, Andreea, Oana, Gabriel și Alexandru vin fiecare din zone folclorice diferite, dar sunt ca unul. Inspiră bună seamă și fericire, la modul cel mai propriu. Nu mai spun că au grijă de costume, de fiecare apariție și de promovarea corectă a identității locurilor pe care le reprezintă cu cinste și demnitate. Și au mare drag de țară, au zâmbet pe buze, au idei și inteligență și multă putere de muncă. Cumva, ei sunt eroi viitori ai muzicii populare. Și mai au ceva ce mulți au pierdut pe parcurs - bun simț, educație aleasă, respect pentru valori și acei minunați „șapte ani de acasă“. Și funcționează perfect împreună, e cel mai important!

În noaptea dintre ani, la TVR 2, în cadrul FUEGOVELIONULUI, de la ora 23:40, veți vedea ce înseamnă să facă ei o atmosferă de neuitat, cu zâmbete și veselie. Vor fi parte din invitații mei speciali și cu siguranță clipele vor trece mai special și vă veți bucura și voi de dragostea lor de viață și de cântul popular. Nu-i ratați și căutați-le munca pentru că, într-adevăr, sunt valoroși, sunt artiști, sunt oameni de spectacol! Sunt oameni și asta e cel mai important!